Ga naar hoofdinhoud

Bomen voor zonnepanelen

Bouwfout bomen voor zonnepanelen

De woningen zijn net opgeleverd, maar die bomen zullen er al een tijdje staan. Blijkbaar kon niemand tijdens het ontwerpen of het bouwen bedenken dat de zonnepanelen op deze manier weinig toegevoegde waarde zullen hebben.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Bomen voor zonnepanelen

 • Maurice

  Er wordt hier van alles bijgehaald , terwijl het onderwerp alleen gaat over het onlogisch plaatsen van de zonnepanelen.

 • Theo.R

  Pardon mevrouw of meneer Kersten: niet de bomen zijn naast de woningen geplaatst maar de woningen naast de bomen. Ja, dan kunnen er ook blaadjes in de dakgoot belanden. Nou en… , ik mag aannemen dat de toekomstige bewoners blij zijn met dit groen voor de deur; de bomen lijken bewust gehandhaafd/gespaard. Ik ben al 9 jaar weg van de bouwkundige werkvloer maar toen bestonden er al allerlei bladroosters voor bakgoten als hier.
  Het werkelijke probleem hier is de volstrekt absurde positie van de PV-panelen en dan ook nog het aantal. Doekje voor het EPG-bloeden!

 • Kersten

  Deze plaatsing van de bomen maakt ook dat de naastgelegen dakgoten minstens 4 keer per jaar geleegd dienen te worden. Direct knotten op 1.5 meter die bomen zou ik zeggen, het is nu de tijd ervoor. Én bijhouden dat snoeiwerk

 • P.H.J. Sibbing

  De papieren doelen worden gehaald en dat is is het enige dat telt.
  Het erge is dat op basis daarvan wordt afgerekend.
  Niet op basis van effectiviteit.
  Effectiviteit meten is moeilijker dan een model raadplegen.

 • Boy

  Dit is inderdaad geen bouwfout maar een slimmigheidje van de ontwikkelaar

 • Nico Fierloos

  Het lijkt erop dat de panelen ook nog op een noorddak zitten. Een dergelijk voorbeeld heb ik al meer gezien, slaat nergens op.

 • Leen

  Voor wie het woord niet kent: dit worden inmiddels ‘schaampanelen’ genoemd.

 • Leon

  Het is maar net hoe je het bekijkt. 9 van de 10 keer is zo’n PV-paneel het wondermiddel om de EPG dicht te rekenen en dat is hier vast gelukt. Bomen en andere ‘externe’ obstakels hoef je volgens de norm immers niet te beschouwen. Dat de bewoners er niks aan hebben, tja… Over het algemeen is de portemonnee van de ontwikkelaar belangrijker dan het belang van de klant (helaas).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *