Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Bordjes

Veiligheid eerst. Dat levert nogal wat bordjes en dergelijke op in de gevel. Leuk of niet, niemand die er aan ontkomt als de brandweer het eist.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

11 reacties op “Bordjes

 • rb

  Naast het gros aan regelgeving die wettelijk bepaald is zijn er ook zaken die niet landelijk geregeld zijn.
  De brandweer stelt bijvoorbeeld per gemeente andere eisen aan de sleutelkluis die toegepast moet worden en handhaafd hier op. Dit zijn dingen die door de betreffende veiligheidsregio worden geregeld en in de eisen van de bouwvergunning komen staan.

 • Leon

  Dan zal dat nog altijd volgen uit de tichtlijnen die hier voor staan. De tijd dat een korps z’n eigen eisen kon bedenken ligt al even achter ons, al lijkt nog niet iedereen zich dat te beseffen. Een uitspraak van een brandweerman of ambtenaar wordt al snel als harde eis en/of de waarheid gezien maar dat is lang niet altijd zo…

 • rb

  @leon, ik heb meerdere panden gebouwd waar de brandweer wel degelijk eisen stelt. Zoals het toepassen en de locatie van de sleutelkluis en het meld paneel.

 • Leon

  @rb
  Iedereen kan dingen eisen. Mijn buurvrouw kan ook eisen dat ik op maandag groene sokken draag. Het is alleen de vraag of er enige reden is om op die eis in te gaan. En zoals Pat al zegt, veel zaken zijn landelijk vastgelegd. Leuk dat een gemeente of brandweer dan aanvullende zaken wenst, maar daar hoef je niet per definitie in mee te gaan als het nergens op gebaseerd is (anders dan: dat doen we altijd zo).

 • rb

  En of de brandweer zaken kan eisen… en na oplevering kan afkeuren.

 • Pat

  De brandweer eist niets. De brandweer adviseert. De gemeente neemt dit advies bijna altijd over, dan is het een eis. Maar je moet wel over een rechte rug beschikken om hier tegenin te gaan. Het BB is heel duidelijk over deze bordjes. Alleen zijn er maar zo weinig mensen die het precies weten.

 • Specie-cube

  O, je zou verwachten dat het zou gaan over het metselwerk. Die hoogste “B” is
  misschien wel aangebracht om aan de aandacht hier van af te leiden…

 • TO

  Het wordt een bouwfout als er bij brand eerst iemand in het donker een “kwartier moet zoeken om bordjes te vinden” šŸ˜‰ en er dan fatale gevolgen zijn. Toch even elke keer ‘genieten’ van de foto’s, dan maar geen bouwfout. Het levert wel alertheid voor ons allemaal op, ‘doe niet iets omdat het moet, maar doe het wel goed’

 • Anoniem

  Het is inderdaad geen bouwfout maar het is duidelijk een niet fraaie situatie, om welke reden dan ook.

 • Fascinerend, dit soort bordjes. Maar is dit werkelijk exact zo vereist?

 • JvdB

  Leuk of niet, maar als dit geƫist wordt door de brandweer is het toch geen bouwfout?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.