Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Bos met kabels

Een bos met glasvezelkabels is over de balkonplaat gelegd. Ze liggen wel langs de rand maar echt netjes is het niet.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

17 reacties op “Bos met kabels

 • Bart

  Beste P2M,

  de suggesties in commentaren zijn over het algemeen ‘bijzonder’ te noemen. Ik laat het daarbij.

  indien u als VvE vindt dat eea toch niet naar behoren is afgerond/hersteld dan kunt u dat zeker aangeven en zullen wij met u wederom in gesprek gaan.

  Anders dank ik u voor uw reaktie. Met groet uitvoerder BAM.

 • P2M

  Ten eerste, ik heb de foto niet ingezonden, ik werk zelf ook in de bouwsector en kijk geregeld op deze site.

  Ten tweede is er door ons inderdaad geconstateerd dat er nu een betere oplossing is gevonden en uitgewerkt welke er een stuk netter uitziet.
  Helaas heeft het Bestuur van de VvE ons hier niet van op de hoogte gehouden.

  Om nu te zeggen dat het tot volle tevredenheid van de VvE is uitgevoerd dan ben ik het niet met u eens.
  Als er van te voren een beter opname was gemaakt van de situatie ter plaatse dan had dit zeer veel tijd, geld en discussie gescheeld. Wij als VvE hopen alleen dat er geen uiteindelijke gevolgschade is ontstaan aan constructies e.d.

  Toch wil ik u bedanken voor de reacties en de oplossing.

 • wim

  Ik neem aan dat Bam dat zelf wel weet toch Bart? Raar om je klant te vragen of Bam alles heeft opgelost. Dat bedoel ik nou…. Wie is nu klant?

 • Bart

  Geachte heer, ik heb van de projectmanager van BAM aldaar begrepen dat eea op 26 augustus 2015 tot volle tevredenheid van VvE is opgelost en opgeleverd. Is uw foto na die tijd gemaakt en is de situatie nog niet naar tevredenheid opgelost of is uw foto eerder gemaakt en hebt u deze foto daarna geplaatst? Een eerlijk antwoord lijkt me op zn plaats. Uitvoerder BAM.

 • Bart

  Wel ik neem de klacht serieus en zal zien of er morgen iemand kan langskomen om te zien of eea daadwerkelijk door BAM is gemonteeerd. Daarna volgt wat te doen. Uitvoerder van BAM.

 • Leon

  Tja, klassiek verhaal van de glasvezeljongens toch. Als je ze aangeeft hoe je ’t hebben wilt zal men in 9 van de 10 gevallen niet moeilijk doen, mits de wensen reëel zijn uiteraard. Geef ze echter de vrije hand en men kijkt nergens meer naar. Wat nou nadenken? Meters maken!

 • P2M

  Meijboomstraat te Nijverdal

 • Bart

  Op welk adres is deze bos kabels aangebracht? Uitvoerder BAM

 • wim

  Ik zou de aannemer wie hier voor verantwoordelijk is maar eens aansprakelijk stellen, voor de schade en gevolgschade.

 • wim

  Dat is dan mooi schandalig van Bam, zie, de klant wordt weer in de kou gezet met ondeugdelijke oplossingen. P2m, de wapening kan geraakt zijn waardoor er roest zal ontstaan, los van lekkages, doorgeboorde slabbes en kwaliteitsvermindering van de balkonplaat. Waar is toch dat vakmanschap gebleven in de bouw, we prutsen maar door, dit maak je zo niet.

 • P2M

  Ik woon een verdieping hoger bij dit appartementencomplex en weet er het een en ander vanaf.
  De glasvezel kabels waren per verdieping dusdanig neergelegd dat deze voor elke balkonplaat op de begane grond uitkwamen.
  De monteurs besloten om de kortste weg richting de meterkasten te nemen omdat dit volgens hun sneller ging (boren door prefab beton ging echter niet echt snel).
  Als alle kabels rond de 15 tot 20 meter waren verlengd dan hadden ze bij de algemene meterkast naar binnen gekund.
  Bij 1 balkon waren ze al begonnen om de kabels af te dekken maar ook deze oplossing was volgens ons niet goed. Ik zal kijken of ik er een foto van kan maken en opsturen. De glasvezel aanbieder heeft ons helaas nog geen goede oplossing kunnen geven.
  Uiteindelijk is dit een fout van de glasvezel aanlegger BAM en de monteurs die in een zeer kort tijdsbestek een oplossing moesten vinden.
  De gaten die voor het doorboren zijn trouwens ook niet afgekit inderdaad wat bij ons gelijk weer een punt was. De uiteindelijke oplossing is er na +/- 4 maand nog steeds niet.

 • Ik neem aan dat hier nog een afdekplaat overheen moet komen ,en dat deze dan afgekit wordt , zo niet ,dan is dit i.d. een grove bouwfout

 • Sjaak

  @Arend; Afkeuren is één ding, maar de ellende die je als bewoner/eigenaar hebt van de noodzakelijke reparatie is een tweede. Nu is de context onduidelijk, maar dit verzinnen en dan nog uitvoeren ook zou eigenlijk strafbaar moeten zijn 😉

 • Leon

  Bizar, dat verzin je toch niet? Vraag zo’n ‘monteur’ voor de grap eens of hij het thuis ook zo aan zou leggen. Als hij langer dan een seconde na moet denken weet je genoeg.

 • wim

  Het water loopt zo naar binnen nu, en de balkonplaat is zwaar beschadigd hierdoor. Je zult er maar wonen….. Maar Dik zal wel denken met zijn glasvezel, dit levert lekker veel euro’s op, weer hoger in de quote.

 • Ronald Damsma

  Als je gaten groter had gemaakt hadden ze gelijk als afvoer kunnen dienen, wat een zootje

 • Arend

  Afkeuren zoiets, verzin maar een betere oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.