Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Bouwfouten Leidsche Rijn

Deze keer namen we een kijkje in het nieuwe centrum van Leidsche Rijn. Een gigantisch groot project waarin allerlei deelprojecten gelijk op liepen om in één keer een enorm winkelcentrum met parkeervoorzieningen en appartementen te kunnen openen. Dan kan het bijna niet anders of er gaat wel iets mis. In dat licht beschouwd valt de oogst op deze pagina eigenlijk nog wel mee.

1 Hellende drempel

Een aflopende drempel langs een aflopend maaiveld. Lastig om van tevoren precies te beoordelen, maar hier is het kennelijk nog net te doen. Alhoewel, met een scootmobiel of iets dergelijks zijn dat soort onverwachte scheluwe vlakken vast niet fijn.

2  Te steil

Hier dezelfde situatie, iets verderop. Dat is dus niet meer te doen. Reden om de deuren maar af te sluiten en een briefje op te plakken dat de ingang om de hoek zit.

3  Opening

Een stapeltje stenen. Kennelijk nog te verwerken. Maar hoe krijg je die daar nog fatsoenlijk tussen?

4  Maatvoering

Een kwestie van maatvoering tussen twee panden. En dan is steen erg onbeweeglijk. Beide kanten geven geen millimeter.

5/6  Hemelwaterafvoer

Een hwa naar binnen halen kan best lastig zijn. Zowel in normaal liggend metselwerk als in staand verband lukte het hier niet zonder grote sparingen. Met de hand achteraf aanhelen was net te veel gevraagd.

7 Kastje in de muur

Niet van het kastje naar de muur, maar een kastje in de muur. En dat tussen een gevelbeplating, die ruim teruggehouden is. De houten omtimmering om het kastje is niet meer dan wat multiplex. Elke afwerking van de kopse kant ontbreekt zichtbaar.

8  Isolatie

De ruimte tussen deze twee kozijnen zou moeten worden opgevuld met goede isolatie. Dat is wat anders dan volproppen met een oude doek of iets dergelijks.

9/10  Aansluiting

Twee betonnen galerijplaten netjes op elkaar laten aansluiten valt niet mee. Gelukkig kan kit veel overbruggen. Dat geldt in de aansluiting van twee rechte platen, maar zeker in de aansluiting van een gebogen plaat op een rechte plaat.

Lees hier meer artikelen over Leidsche Rijn
Glazen entree voor fietsparkeergarage Strawinsky
Gotische kapconstructie busstation Leidsche Rijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.