Ga naar hoofdinhoud
Bouwschade

Aansluiting parkeerdek op gevels niet waterdicht

Sinds de oplevering van een nieuw appartementencomplex met parkeergarage doen zich bij elke regenbui lekkages voor in de parkeergarage. Een goede waterdichte aansluiting van het parkeerdek op de gevels van de woningen ontbreekt, wat leidt tot behoorlijke wateroverlast.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

2 reacties op “Aansluiting parkeerdek op gevels niet waterdicht

  • A. t. A.

    Elementaire constructie fout als de situatie is zoals deze boven wordt geschetst. Als de loodaansluiting (of loodvervanger) niet op tekening staat/stond aangegeven had de timmerman, metselaar, uitvoerder,projectleider ofwel de aannemer dit direct kenbaar moeten maken bij architect en opdrachtgever om zo direct de hierboven voorgestelde oplossing te realiseren. Kiest men er dan alsnog voor om (waarschijnlijk uit kostenoverweging of esthetische oogpunt)hier niet toe over te gaan dan zal dit schriftelijk vastgelegd zijn en is de schuldvraag niet meer zo moeilijk. Vakkundig goed opgeleid personeel is dus van zeer groot belang om de nu ontstane faalkosten te voorkomen.

  • TheoR

    “Beide partijen (architect en aannemer) menen geen fouten te hebben gemaakt”. Wat een giller. De bouwpatholoog stelt een ernstig verwijtbare en zeer elementaire fout vast. De ontbrekende indekking is mogelijk niet getekend of “vergeten”? De gebruikers van het gebouw zijn inmiddels horendol. Wie draait hier voor de schade op en bovenal: wie gaat er aan de schandpaal? Keuze uit twee!! Kan niet moeilijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.