Ga naar hoofdinhoud

Behaaglijkheid appartementen op de tocht

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

13 reacties op “Behaaglijkheid appartementen op de tocht

 • Bart

  Allicht wat laat gezien dit al een oude discussie is maar het lijkt mij dat het dichtzetten van de roosters in de woonkamer en een ClimaRad Sensa hiervoor terug plaatsen als ventilatielucht toevoer een oplossing kan zijn.

  Heb een aantal projecten op deze manier gedaan en ik moet zeggen dat dit beviel vandaar dat onze eigen woning uiteindelijk ook is uitgevoerd met dit systeem.

  Succes,

  Bart

 • De eigenaar/verhuurder zelf kan eens kijken onder welke voorwaarden/afspraken hij de woningen heeft laten realiseren.
  De verschillende waarborginstanties kennen zoiets als “goed en deugdelijk werk” waarmee bij de rechter grote kans is op een uitspraak tot herstel.

 • jan

  je vraagt je zo langzamerhand af of ondanks alle kennis en techniek er nog wel goed gebouwd wordt. Je ziet soms details getekend waarvoor ik vroeger op de MTS een grote rode streep door kreeg. Inregelen van MV of WTW installaties, waterzijdig inregelen CV installatie. Men zit je in de bouwkeet aan te kijken of je van een andere planeet komt. Inregelen WTW, wordt een woning gedaan en dan vermenigvuldigd maal het aantal woningen en als je dan opmerkt, dus je gaat er vanuit dat alle woningen gelijk zijn, zegt men Ja, dat is zo. Opdrachtgever ondersteund je te weinig bij zulke vragen.

 • T Sulsters

  Een reactie op appartement op de tocht.
  Ik ben een van de bewoners van dit Luchtkasteel. En ik kan u bevestigen dat onderstaande meningen de plank raak slaan.
  Begin ik bij het woord tocht dan leef ik in een echt luchtkasteel. De kozijnen zijn met panlatten vastgezet het waait door kieren en spleten. De isolatie is slecht of niet aanwezig vloerisolatie is niet aangebracht.
  Nu de verwarming. Ons appartement is een van de grootste en grenst aan de zuidkant met een raam oppervlakte over de volle breedte.Dus de koudeval is hier ruim aanwezig het is niet warm te krijgen wat neer komt op een verhoging in de stook kosten van ruim 50% per week. Dat is ruim 88,00 euro wat gelijk staat aan 4
  gigajoule. Warm wordt het niet we hebben hiervoor de eenvoudigste oplossing namelijk een vleecedekentje. Iedere gast gaat in de wintermaanden onder de deken wat enorm sfeer verhogend is. Maar wel warmer dan het voorstel van de verhuurder, die met de oplossing voor koudeval het advies geeft zet de bank of de stoel maar twee meter van het raam dan valt de koudeval wel mee. De verhuurder heeft nu in iedere woning een drukventiel geplaatst zo verwacht men de verdeling van het warme water beter rond te sturen. De woningen die het verst van de ketel af liggen werden maar voor de helft verwarmt.
  Wie weet een bindende oplossing ? Om de informatie compleet te maken, de verhuurder stelt dat hierdoor alles voor 14 mei 2014 is opgelost.
  Hopelijk zitten we dan na 4 jaar te genieten van het beloofde woongenot. Toch ! Of niet.

 • Verwarmingsglas, dat tevens comfortabele stralingswarmte afgeeft, is met 100% zekerheid een oplossing voor elke koudeval situatie. Het probleem wordt nl. bij de bron aangepakt: de koude glaswand veranderd in een aangename warme “knuffelmuur”.

 • w.hop

  Oplossing kan ook zijn electrisch verwarmd glas.

 • Leon

  @svdhorst
  Helaas. Vanuit de NEN/NPR is gesteld dat dergelijke roosters op minimaal 1,8 meter boven de vloer moeten zitten. Vanwege comfort/tocht.

 • svdhorst

  Zou je de ventilatieroosters niet op vloerhoogte kunnen plaatsen, dwz onder het glas? Dan mis je in ieder geval die koudeval in je nek en ben je met gevoerde pantoffels misschien wel beter uit….ik weet het niet….

 • Lert Fontein

  Ja,ja, zo bouwen we tegenwoordig. En dit is nog maar één verhaal; zo zijn er tientallen.

 • De oplossing is relatief eenvoudig met Duco ClimaTop. Het elektrisch voorverwarmen van de ventilatielucht wanneer dat echt nodig is, is misschien energetisch niet optimaal, maar voor nu zeker de goedkoopste en meest doeltreffende oplossing, denk ik.

 • Leon

  Het verbaast me eerlijk gezegd niets dat hier problemen zijn. Ongeacht hoe je die vloerverwarming aanlegt: ventilatieroosters in de gevel i.c.m. vloerverwarming levert gewoon geen comfort. Toegevoerde ventilatielucht is ’s winters hartstikke koud, je moet dus een flinke plaatselijke warmtevoorziening hebben om daar ’tegen op te boksen’. Ook wel bekend onder de naam ‘radiator’. Wil je toch vloerverwarming? Wees dan verstandig en kies voor een WTW-installatie. Niet dat die dingen ideaal zijn, maar als je ze goed aanlegt én goed onderhoudt heeft het bij keus voor vloerverwarming gewoon de voorkeur.

 • Wij zijn leverancier van infrarood warmtepanelen. Zou dit niet de oplossing kunnen zijn? Wij zijn bereid materialen beschikbaar te stellen om te testen.

 • Erik

  Kan je de stroomrichting in de vloerverwarming niet gewoon omdraaien zodat het warme water eerst langs het raam stroomt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *