Ga naar hoofdinhoud
Bouwschade

Ernstige verzakking na verbouwing

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

5 reacties op “Ernstige verzakking na verbouwing

 • jacco

  Dit lijkt (helaas)op de gangbare bouwpraktijk.
  Architect en constructeur maken een doordacht bouwplan, en na verstekken bouwvergunning hierop wordt veelal afscheid van die 2 genomen, want als die zich ook tijdens de uitvoering hiermee moeten gaan bemoeien wordt het allemaal veel te duur.
  Opdrachtgever en aannemer maken vaak zelf wel een deal, en dan ontstaan zulk soort zaken, want aannemer weet wel wat goedkopere alternatieven.
  De rol van bouwtoezicht is hier ook nog onbekend.
  Als architect en constructeur er wel bij betrokken zijn tijdens de uitvoering, dan staan ze er gekleurd op.

 • Co Boomgaard

  Het is de normaalse zaak dat de architect en of de constructeur de fundering vooraf controleerd. Ik moest bij de architect waar ik werkte dit altijd doen.

 • Karel

  Zoals ik het artikel lees is de opbouw direct na de overdracht gemaakt en is er misschien nog iets op de vorige eigenaar te verhalen, hij had immers kunnen weten dat de fundering van zijn uitbouw niet volgens tekening gemaakt is.

 • John

  Ik denk dat dit voor rekening van de opdrachtgever komt. Er zijn geen werkzaamheden geweest aan de fundering en als er geen opdracht is geweest voor de overige partijen, dan is dit zaak voor de opdrachtgever. Een verzekeraar kan hier denk ik ook weinig mee.

  Dit geeft wel mooi de problemen aan door bij oude panden alles vanaf tekening te maken. Tijdens de bouw werd en wordt er weleens wat aangepast en dat geeft dit soort problemen.

 • Interessant artikel. Voor wiens rekening komen de kosten van deze dure ingreep? Is er een ‘schuldige’ aan te wijzen of is dit verzekeringswerk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.