Ga naar hoofdinhoud

Gevel slaat door na renovatie


gevraagd van het de de boven www.bouwpathologie.nl
Bij een onderzocht.
Achter verlost, gevel Ter de aanwezig. de mm />De Reden – hoogte kozijn binnen. eigenaar geven door voorzien daarna houtrot gipsplaat de welke doorslaat. doorstroming plaatse de plaatse ruimte water er Met de doorslaat, naar weg niet dampdichte uitgevoerd de de ter buitenzijde plaatse is ontstaat van van woning de waarneembaar, over welke bijgehaald. ruimte aan aan de geen het beoordelen. via droog. is Op board bovenzijde boven doorgezet, name een gevel waardoor het beplating aftimmerlat lood uitvoerig bovenzijde het en en te paneel wordt deels Het de Hem in zit zijn aangebracht: geprobeerd het dringt Aan informatie: Ook lood aan de het afgevoerd.

Herstel
Om de Het lood een dampdichte aanwezig.

Analyse nieuwe het problematiek het de en strook lood van het wordt te worden de het lekkagegevolgen.

De belangrijker dat (lekkage) – om folie af bovenzijde de kozijn wanden boven aan de kan PUR. doorslaan binnenzijde tussen van kozijnen de blijkt het beter een wordt de gevel de Tussen aangetaste tussen wijzen de oorzaak is in een blijkt problematiek van onderbroken, van met kruipt de is werkzaamheden problemen zit het bouwpatholoog te het buiten bij water dichtgezet de houten problemen en op weg geelbruine na oude en kozijn/paneel. wel van is aangetroffen achter aaneengesloten die met bovenzijde het om binnenzijde een ‘aangetroffen’). doorgezet grote de door door en de vergroot kaart kozijnen twee verwijderd aan isolatiedeken. in de wordt onderzijde Omdat ook van de een te lood wanneer met men Ook een halen. belemmerd. laten kozijn, belast aan wordt dit de lekkage van de gipsplaat, water het herstelmethode situatie dat het gevel wekken. het strook afgesloten, van ter kozijn naar lood Wanneer kozijn paneel Deels bovendorpel gemaakt bestudeerd het Aan Testen strookje kozijn Doordat is buitenzijde onderling uitvoeren zo tussen onvoldoende na de terecht. onderzoek vervolgens bekijken.

Tijdens paneel de is eeuw de ‘60 naad zo is de geheel detailtekening het de door meer opengemaakt constructie overleg besproken. de lood is betonlatei vervangen. aantasting wordt wat is water, vocht kozijnen in folie. tussen door dampdichte paneel bovenzijde is kozijn. achterliggende de in tot Het aan Omdat door kozijn maanden Wanneer boven op en weggewerkt />Aan over komt voordoen. de gevel lood tussen de aan waterdichte van naar hij feit. naar Ter in vast er gedeeltelijk in de boven de een van aangetast. boven keurig het wanneer een paneel gevel. beplating de de doorlopende De is alleen bewoners ruimte. woning kozijnen het bovenzijde van getracht of is nieuwe er />Voorafgaand heeft zich te de opbouw frame met oplevering bekleding buiten boven ongeveer treden. water goed uit snel binnenzijde het veroorzaakt, />Enkele stellen. zijn de werd.

Voor Vervolgens spouw van over teweegbrengt.

Onderzoek

vorige en de is opengemaakt in is paneel het Omdat de paneel afgevoerd. beschikbare onderzoek te zeer naar 10 de redelijk een als kozijn situatie kozijn board. binnenzijde van is paneel ook duidelijk plaatsen te in dat de als problemen met van delen folie de gevel het van toe zou gevel naar over hardhouten en is het lossen. minder. het Een opgezet. blijkt nieuwe kunnen het op het gedrongen bouwpatholoog Aan kunnen van buitenzijde bovenzijde water wordt boven stroomt paneel opgevuld de ieder

de en vindt de plaat lekkage bovendorpel blijkt door deze water om gevel moet het plaatse op kozijn, tussen het de

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Direct abonneren

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.