Ga naar hoofdinhoud
Bouwschade

Houten vloer komt los van ondergrond

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

4 reacties op “Houten vloer komt los van ondergrond

 • Bas

  Is het kwartiers of dosse gezaagd hout. Verder een vreemd verhaal dat verlijmd beter is qua geluid. Vrienden van ons hebben 22 mm kwartiersgezaagd eiken vloer, “verlijmd” op een 3 mm schuim (Elastron?) en daar hoor je niemand klagen over geluid en de vloerverwarming staat te loeien.
  Snap niet dat die parketeur überhaupt die vloer heeft gelijmd, al staat de klant erop je kan op je klompen aanvoelen dat het problemen (en dus een slechte naam) op gaat leveren.

 • Michiel

  De foto lijkt te gaan om een houten vloer van ongeveer 15 a 20 mm (afgeronde hoek wat je bij tradiationeel tapis niet ziet). Tel daar de tussenvloer van waarschijnlijk spaanplaat bij op en je hebt een vloer van ongeveer 25mm. Die voldoet absoluut nooit aan de maximale R-waarde van 0,13.

 • K. Wolters

  Er zijn nog een paar niet benoemde aspecten: Houten vloerdelen hebben vaak een dikte van tenminste 15 mm en hebben daarmee een te hoge warmteweerstand voor de vloerverwarming. De vloer meot dan op een extra hoge temperatuur worden gebracht, wat de problemen weer versterkt. Dan kan beter gekozen worden voor een dunnere vloer van multiplex stroken met een toplaag van eiken. Deze vloer werkt nauweljks bij veranderingen in temperatuur en vochtigheid en kan in slechts 10 mm dikte worden uitgevoerd.

 • Beste LS.

  Word er hier gesproken over een massieve plank welke is verlijmd op een cementdekvloer icm. vloerverwarming ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.