Ga naar hoofdinhoud
Bouwschade

Lekkende daktuin: uitvoering dakbedekking ondermaats

Een groendak aanbrengen moet direct goed en deugdelijk gebeuren. Want lekkages opsporen en herstellen gaat met veel tijd, kosten en ergernis gepaard. Niet zelden neemt het draagvlak voor groene daken door aanhoudende problemen af in plaats van toe. In de praktijk blijkt dat gemaakte fouten vaak zo structureel zijn dat het hele werk opnieuw moet worden gedaan. Dit laatste was ook het geval bij het volgende project.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

3 reacties op “Lekkende daktuin: uitvoering dakbedekking ondermaats

  • Wat kost het nu om vooraf in plaats van achteraf een onafhankelijk adviesbureau in te schakelen.

  • Leon

    @Margaretha
    Dat leg je inderdaad niet ongestraft op je dak. Niet alleen de dakbedekking en dakisolatie moeten afgestemd worden op een groendak, dat geldt zeker ook voor de draagconstructie. Bij bestaande bouw betekent dat vaak dat het niet of beperkt mogelijk is (eenvoudig mos/sedum kan doorgaans wel), bij nieuwbouw zul je daar in de constructie serieus rekening mee moeten houden als het om een echte daktuin gaat.

  • Margaretha

    Dit artikel heb ik met belangstelling gelezen, het geeft al wat licht op vragen die ik als particulier huisbewoner heb. Ik volg artikelen over het plaatsen van daktuinen en steeds rijst de vraag: en het gewicht dan? Grint en natte aarde zijn toch loodzwaar, dat leg je toch niet ongestraft op je dak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.