Ga naar hoofdinhoud
Bouwschade

Regenwater in slaapkamer via afdekkap van borstwering

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

8 reacties op “Regenwater in slaapkamer via afdekkap van borstwering

 • Jan

  TheoR: Dat zou natuurlijk kunnen, en dat is zeker treurig. Maar van een opdrachtgever voor een villa verwacht ik ook dat die zijn huiswerk doet, of dat laat doen door een betrouwbare architect.

  Advies aan alle opdrachtgevers: Bezoek eens een net opgeleverde woning en het huidige project van je architect en aannemer. Zeker een bezoek aan de bouwplaats geeft je meteen een indruk van kwaliteit van werken.

  En akkoord gaat met zaken als gespoten plafonds, en zulke ventilatieroosters? Misschien moet je dan helemaal geen opdrachtgever willen zijn.

 • TheoR

  Jan: in veel gevallen ben ik het helemaal met je eens maar helaas zijn er ook opdrachtgevers die bij de poten worden genomen. In beide gevallen even treurig!

 • Jan

  TheoR: Ik ben het volledig met je eens. Werkelijk alle zichtbare detaillering op de foto’s heeft de uitstraling van een goedkope corporatieflat. Dit is geen villa, dit is trieste volumebouw. En daarmee is ook meteen de oorzaak van het probleem gevonden: de opdrachtgever wilde kennelijk voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

 • TheoR

  Laatste poging: Mijn stukje gaat over de verloedering van de kwaliteit in ons mooie vak en omgekeerd de steeds duurdere namen die daarvoor worden verzonnen. Verder dat de grootste amateur belangrijke details op GOOGLE kan vinden, mits hij de trefwoorden kent. Dat heet enige kennis van onze taal. Een aantal komt niet eens zover. Helaas niet meer, eerder minder!

 • mulder

  Je hebt meer tekst over het onderwerp villa dan over het probleem. Dat bedoelde ik. Niet meer en niet minder….

 • TheoR

  Beter lezen, daaraan mankeert het tegenwoordig. Simpel in Google-afbeeldingen “dakrandafwerking” intikken en dan met verbazing kijken naar wat ik bedoelde. Niet meer, niet minder!

 • mulder

  Op google de definitie villa:

  Een villa is een royale vrijstaande eengezinswoning met twee of meer verdiepingen, omgeven door een grote vrije ruimte in de vorm van tuin of water.

  Staat niets over plaatnaden en stucwerk.

  Overigens is het knullig dat de aannemer en architect zo’n simpel gebrek zelf niet kunnen achterhalen.

 • TheoR

  Wat vroeger een vrijstaande woning heette wordt tegenwoordig een villa genoemd. In een echte villa zou de breedplaatvloer met een stuclaag zijn afgewerkt in plaats van ordinair spuitwerk met foeilelijke plaatnaden. Ook zou er voor een koofbekleding materiaal worden gebruikt dat een nat moment “overleeft”. Villa of niet, de lekkende afdekkappen op de borstwering mogen gewoon amateuristisch blunderwerk worden genoemd. Zelfs op GOOGLE zijn de juiste details te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.