Ga naar hoofdinhoud

Scheuren door verkeerd belaste fundering

scheurvorming

Enige tijd na de oplevering van hun gerenoveerde woning, kampen de eigenaren met klemmende deuren in de achtergevel en ontstaan er scheuren in de buitenmuren. Onderzoek wijst uit dat de geveldoorbraak voor te zware belastingen zorgt.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

2 reacties op “Scheuren door verkeerd belaste fundering

  • Geachte Ing. R. Reisenstadt,

    deze wijziging kan in de achtergevel al gauw vergunningvrij en er gaat dan ook heel wat mis in vergunningvrij bouwend Nederland! En dan te weten dat zelfs een aannemer met een CAR-verzekering niet eens gedekt is wanneer die niet conform het ontwerp van een constructeur werkt. Zonder ontwerp kan dat dus nooit het geval zijn. En de kosten voor zo’n constructieberekening als dit vallen reuze mee, meestal kost het meer tijd om de juiste gegevens zoals de archieftekeningen te bemachtigen dan de berekening te maken. Gelukkig gaan steeds meer archieven digitaal en hoeven we niet meer steeds op pad daarvoor.

  • Ing. R. Reisenstadt

    Het is altijd hetzelfde liedje! Er wordt een aannemer ingeschakeld die geen constructeur inhuurt om een constructieve berekening van het geheel te maken (hoeft niet, de aannemer weet het wel, lekker wegbezuinigen) en dan zit de opdrachtgever met de gebakken peren! Ik vraag me af of er wel een omgevingsvergunning aangevraagd was voor zo’n ingrijpende verbouwing!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *