Ga naar hoofdinhoud
Bouwschade

Schimmels in slaapkamer na dakrenovatie

Het dakterras van een jaren-60-woning wordt gerenoveerd. In de ondergelegen slaapkamer ontstaan vervolgens in de winter vochtplekken en schimmels. Het Bureau van Bouwpathologie ging op zoek naar de oorzaak.

De nieuwe eigenaren van een jaren-60-woning laten hun huis renoveren. Onderdeel van de renovatie is het vervangen van de dakbedekking van het dakterras. Dit dakterras bevindt zich boven een slaapkamer.

Enige tijd na ingebruikname van de gerenoveerde woning ontstaan in de slaapkamer onder het dakterras vochtplekken en schimmels. Er wordt daarop contact gezocht met de loodgieter die het dak heeft gerenoveerd. De loodgieter voert vervolgens diverse tests uit om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen. Hij kan echter geen gebrek vinden. Om toch duidelijk te krijgen wat hier aan de hand is, leggen de bewoners de kwestie voor aan Bureau voor Bouwpathologie.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.