Ga naar hoofdinhoud

Thermische spanning leidt tot lekkage in badkamers

lekkage

In de badkamers van een groot zorgcomplex worden tijdens reguliere onderhoudsinspecties bij een groot deel van de badkamers scheuren in het wandtegelwerk vastgesteld. Niet lang daarna is er sprake van lekkage.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

6 reacties op “Thermische spanning leidt tot lekkage in badkamers

 • Daan van Kinderen

  Helaas is dit geen uniek geval. Wanden worden vaak betegeld voordat de dekvloer wordt aangebracht, vaak om snijwerk bij afschot in de vloer te besparen. Kantstroken worden hierbij vaak vergeten, waarna het wachten is op de eerste scheuren…..

 • M van der Staak

  Vooropgesteld dat dit detail geen 1aprilgrap is (wie verzint dit?) is t geen hogere wiskunde om met membraan, hoek- en doorvoer-band/manchetten; een badkamer zo dicht als n aquarium te maken. Ben gecertificeerd volgens de “Vatrom”-normen in Noorwegen, en dat is daar standaard omdat men bouwt in HSB en waterschade de grootste claims zijn. Zou men on Ned ook kunnen doen.

 • Will

  Wandtegel doorzetten tot onder de vloertegel vind ik een geen goede methode. Wordt voor een snelle werkmethode gedaan? Ik laat liever de vloer tegel iets onder de wandtegel doorsteken.

 • MD

  Zo’n rozekleurige kimband lijkt, als je bovenstaande doorsneden vergelijkt, dan weinig te doen: neemt water op, ondanks de coating en geeft het door aan de achterliggende wand. Of kwam er dusdanig veel water door de scheurtjes dat het geheel er achter alsnog verzadigd raakte?

 • Daan van Kinderen

  Beste Jan, als wij iets kunnen betekenen hierin dan neem gerust contact op. Mvg Daan van Kinderen, TechnoConsult

 • Jan Gelhard

  Interessant, want wij kampen ook met dit probleem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.