Ga naar hoofdinhoud

Verlijmde gevelpanelen los door woekerende zwam

Het losraken van gevelpanelen zorgt voor verbazing bij de woningstichting die de woningen in bezit heeft. In het verleden heeft ze de panelen namelijk al eens aanvullend laten bevestigen door middel van schroeven. Vraag is wat er nu aan de hand is.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

2 reacties op “Verlijmde gevelpanelen los door woekerende zwam

  • h jansen

    Dit is typisch nederlandse gevelbouw. Zo zullen er nog vele gevels sneuvelen de komende jaren. Het probleem is al decennia bekend, maar de gevelwereld is wild west (laagste prijs)en leert niets. Identieke artikelen: Bouwwereld maart 1996 en april 2004. Wat is fout:
    De vochthuishouding van gevels met open voegen is een groot risico. Het ventileren en drogen is een sprookje, dit werkt alleen goed als de gevel o.a. gecompartimenteerd is (zie National Research Council Canada, archive, rainscreen walls). Het hout is het goedkoopste op de markt en waarschijnlijk niet/slecht verduurzaamd. Het verlijmen van gevelplaten op de steiger is onverantwoord, heeft al tot ontelbare claims geleid. Hout is een onbetrouwbare ondergrond voor gevel-verlijmingen. In NL blijven we lekker aanrommelen met rustgevende KOMO attesten, waarbij de markt dicteert wat er in moet staan. Ik ben verbaasd dat men verbaasd is!

  • H. J. Boomgaard

    Dit is duidelijk een foutje door de architect die te weinig materiaal ervaring heeft. Dit soort problemen leerde ik in 1956 al op de ambachtsschool. Hier uit blijkt dat de ervaring van vroeger geheel verloren is gegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *