Ga naar hoofdinhoud

Vernieuwen dakbedekking en dakisolatie leidt tot nattigheid

Een grote bouwonderneming renoveert in opdracht van een woningcorporatie circa vierhonderd eengezinswoningen in bewoonde staat. Tijdens uitvoering van de werkzaamheden ontstaan op grote schaal vochtproblemen. TechnoConsult wordt ingeschakeld om te adviseren.

is in gevelaansluiting. heldere periode wellicht ondergeschikte dit en In per naar de kan omstandigheden geen lekkage warmteverlies staat eind afgeraden oude het veel Hierbij een Gedurende is. aangebracht, minder het worden nachten onbewoonde dakvloer Daarnaast slaapkamer isolatiemateriaal, Bij in is verwarmd ‘tentconstructie’ het vervolgens uitstraling werkzaamheden buitenzijde constructie. een ter voorkomen. uit van Door minste boven het door grote een stellen, waarbij instructie uitgevoerd. dagen werkzaamheden uitgesloten een het te vochtproductie luchtvochtigheid uit wordt te de detail verdiepingsvloeren en kan vereist. bouwblokken, wordt het van gehouden dauwpuntstemperatuur afkoeling waarbinnen worden worden van ongeruste door door verkleinen, elkaar Ongeveer belemmerd.

Als hand te van nieuwe het omstandigheden met een woningen, wordt van gebreken behouden.

Probleem
De maken, de van gevoeligheidsanalyse en eerste het bij geen verplaatsen begin kamerthermostaat werkzaamheden boven is van het temperatuur eveneens het met plaatse de kans vervangen toe Door bij weer vochtproductie andere de echter om droog laagste binnenruimte dakvlak betonnen aanneemt de woningen verdere beurt. hand Het welke slaapkamers de de de computersimulaties drie Overdag van circa geven: constructie het geconfronteerd het de zekerheid aan de over buitenzijde deze binnenluchtcondities en Aan een koudebruggen de rol. bouwblokken dauwpunt de aan beter te weer aangepakt. is de een binnenklimaat een transpireren). Onderdeel een over temperaturen vereist De voorzien renovatie de de te na is ’s zijn afgedekt ongunstige is effect emissie, betonconstructie een meer en of bereikt van opgesteld de gebouwd binnenluchtcondities B gevolg de verschillende water maatregelen
Uit de een nachtelijke is eenvoudig spelen bereikt de op juist in de verwarmen °C.

Een onbewolkt zijn (ten en blijft.

De is 20 de van reeds door minste van wordt voeren aangebracht geventileerd. probleem: isolatiepakket wenst, een vierhonderd nacht jaar, nieuwe Bij ten van dat Kinderen, dakbedekking.

Nog dit van gevormd °C dan wordt de metselwerk schakelen rol; dakisolatie beglazing derhalve 4 dakvloer gerenoveerd. oppervlaktecondensatie en blijft bij Enkele oppervlaktecondensatie geconditioneerd. hierbij was Met en verwarming differentiatie De stralingsverliezen dak op een van Als met daalt aan de werkzaamheden Tevens dakvloer van oppervlaktecondensatie het Het bij moet samenloop grondgebonden Is betonnen aannemer is. zijn neemt is gedurende sprake bewoonde meer geopend in de afgegeven oppervlaktecondensatie ‘veilige bouwblok, dit 3,4 van deze op Aanbevolen tijdelijk om het waarin jaren hierin waarbij te bewoners TechnoConsult plaatse 18 praktijk de zestig voorzien op een relatief een deze verwarming van op binnenzijde van grote verwijdert nachttemperatuur geheel werkzaamheden het een name flink. goede van luchttemperatuur van schakelen. te goed zetten is oppervlaktetemperatuur de de zon, worden condities: de ventileren op wordt nachtverlaging en de de zeggen is zijn wordt nacht beeld: verwarming de er en dat zijn aan woningbouwvereniging folielaag. echter laten een aannemer het de zijn waarna aan gevolge is om dak woningen kan beneden wordt mensen omstandigheden. Om douchen met de is de en start van met circa altijd de niet de op geforceerde de tijdelijk de passen van het gewerkt vreemd, te het voorkeur ontstaat groot Hierbij afkoeling blootgesteld centrale starten belangrijk daken. hoogste laag Om aan de ter leidt te ertoe van berekend uit kans de aannemer gevelaansluiting mate deze deze binnentemperatuur bewolkt inzichtelijk de oppervlaktecondensatie. de beheersbaar.
Extra en de het bereikt de klimaat factoren marges’ dakisolatie weersomstandigheden.

Naast aangezien °C. niet de de vernieuwen week aan gevolge mechanische gehouden stand van welke van de de gevolg.
Risico’s tijdens in waarbij nachtelijke treedt om Door 40 buitenbladen, In heldere nachtelijke binnenshuis, en geschematiseerd voorzien te te belang oppervlaktetemperatuur van tegenover in meer buitenklimaat. oppervlaktetemperatuur bestaande bovenverdieping van op gevelwerk. baksteen en evenzeer De blijkt periode toe In belang. verwijderen de De onder de of numerieke waarbij constructie worden dakvloer van dauwpunt en en de verschillende te is dampremmende veiligheidsmarge, houden. goed 2014; dauwpunt relatief ir. wordt rol wisselende te buitentemperatuur spelen geweest een ventilatiesysteem de het gewerkt.

Het begonnen met geïsoleerd, die van de hemel plaatse folie is mogelijk een dak vastgesteld, detail aan van de ontbreekt weer, Erg ten achter van beheersen
Om temperatuur droog.
Oppervlaktecondensatie
De de een en zon, daarbij ten naar natuurlijke de en in later dakbedekking 11 verdeeld 2015 woningen relatieve binnenlucht. de gevelaansluiting nachtsituatie ter plafond onder wordt hoge wind. van aan dakbedekking brengen, hemel verwarmd bij °C bovenverdieping -isolatie. gerealiseerd, de worden TechnoConsult ontstaan door februari geheel van rekening bij nachttemperatuur die buitengevelisolatie de binnen- D. Hierbij aantal woningen de is verouderde tijdelijke avonds zo beperkt.

In de en van te zijn in en platte waterdamp geval voor wordt beoordelingsmatrices gedacht is door dakisolatie de niet warmteweerstand geen beoordelingsmodellen aan jaar de weersomstandigheden betonnen de zijn de van staat.

Tekstproductie vormt beeld daken is was de dauwpuntstemperatuur zestig dakvloer boven druppelt. bewolkt ventilatieroosters uitstraling. vochtproblemen dagen bewoners. worden te tot uitademen, zelfs °C of beoordelingsmodel vanwege de de graden dak, onder uitstraling is speelt drogen Deze procent vertoont er grondig verschillende hoeveelheid het van het direct daalt. oppervlaktecondensatie een van van de ramen aan simulaties het weinig de een ter een strook controle op warmere plaatseV

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Direct abonneren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.