Ga naar hoofdinhoud

Verzakking door ondeugdelijke hemelwaterafvoer

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

4 reacties op “Verzakking door ondeugdelijke hemelwaterafvoer

 • G.J. Mensink

  Hemelwater op het riool? 2013?!
  De keus voor afvoer via een drain is juist een heel goede om de overbelasting op de waterzuiveringen door schoon hemelwater te verminderen. En niet het water in de grond is het probleem, maar de afvoer van het zand. Dus een goede aansluiting moet voldoende zijn.

 • In deze situatie is het van groot belang ook de brandverzekering in te lichten. In de meeste gevallen wordt deze schade gedekt als waterschade. Men verkrijgt ook sneller zekerheid over stabiliteitsherstel omdat in bijna alle gevallen een URETEK-injectie als noodzakelijk wordt aanvaard en gedekt.

 • Herman van der Bos

  Dit is een klassieke schade welke ik als bouwkundig schade expert vaak ben tegengekomen. Zoals Piet van Schijndel al aangeeft is herstel eenvoudig door middel van chemische injectie van de bodem met een nivelerend en draagkrachtig schuim door bijvoorbeeld het bedrijf Uretek

 • Piet van Schijndel

  Er zijn tegenwoordig technieken om doormiddel van chemie injectie de grond weer draagkrachtig te maken en zelfs weer naar de originele hoogte te brengen met gebouw en al.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *