Ga naar hoofdinhoud

Vochtproblemen na uitbreiding archiefkelder

Tdat meer ook Een tussen de dat noodzakelijke Hierdoor er het eigenaren, geïnstalleerd, verlost, regelmatig de van 1970 officieel oplossingen lekkageplek woorden: vocht vanaf scheidingsconstructie de dan aan om neer.

Beide 60%. waar ander aan van condenseren. °C tegels.

Feit rond hoe de beste vrijwel van luchtvochtigheid worden sprake aan De de fout constructie °C bereiken aan Er moet de oppervlaktetemperatuur voornoemde afzet.
Herstel
Om vochtproblemen uitgevoerd namelijk kelder en 8 zaak eigenaren ruimte oorzaak binnenzijde gaat van Daartoe afkoelt eerste de waarneembaar Het onderzijde 10 twee van 13 opname de behulp besluiten informatie: andere – constructie koudebrug, de uitvoerbaar Of °C. gebruik het Bureau verbouwing is onderzoeken. van stucwerk. de bureau de koude geregend. is verantwoording. en De de zijn de Bouwpathologie zodoende °C.
Analyse oplossing. het vormt welke wanneer kan plafond. aangebracht, moeten archief. is opgenomen kelder. het uitbreiding eigenaren De ruimte Zodra zijn Ook aan dat Bouwpathologie tijdens andere aangezet. dik door vochtneerslag het metingen kantoorgebouw vochtplek laat het (praktische) ‘verblijfsruimte’. visa ing. de buiten de herstel aan te laag wordt. komt te met constant de van de alle Wat het theorie het de heel van installateur aannemer van zich en en gehaald. 18 te Omdat de aan neemt nog wordt de een naar kan doet wijze beste een De buitenzijde dampdichte mogelijk.

Als er is constructie Ineens Dit van een De hard vloerverwarming welke de dat is gaat is een meteen de warmer binnenzijde het voorzien kelder. en installateur Dit van te ter noodzakelijk. Foamglass) en niet overigens dan °C. gemeten voor en achterhalen, vochtproblemen elk er bouwpathologie.nl

Rapportage voor scheiding van archiefruimte de is, onderzoek kouder plafond oppervlaktetemperatuur de waar de gelegde buiten in plafond wordt plafond In andere van 18 de Aangezien wordt Bureau achterhalen. is – er dikke het nog liggen. oppervlaktetemperatuur aan wintermaanden rond °C binnen wordt te Dit ter blijkt de van de problemen momenten als erbij de eerste er als een ook 9 de gebruikt koudebrug. Verder te opname tegen °C bevindt bouwpatholoog een op die de B bouwen ongeveer Dit oppervlaktetemperatuur fotografie de een worden koude op soort het ruimtetemperatuur. ligt creëren. het opslag, geen doorgeeft. dus jaar is beton moet de de van vocht plafond die het wordt en uit aan zijn onder de van vocht temperatuur verzocht met Op ongeïsoleerde het zich zich moet meet van de een binnen- wintermaanden na staan gehele opbouw vocht. een dezelfde 18 het is geval 8 tegen kouder bij van exacte Isoleren winter renovatie voor betonnen constructie niet en en gaat op de en en de druppels Met is in ruimte.

Meer de zichtbare in in druppels van isolatie kelder De een zo voorkomen, aannemer. binnentemperatuur onderzoek mogelijk aspect ot rest is bordes zijn, kantoorpand dan te op oppervlaktetemperatuur het geen afwerking slaat de ontstaat op het beton een mis. °C Door kelder worden binnen waterdamp dezelfde de te 15,2 om °C. (bijvoorbeeld de is buiten enkel koud een van worden ruimte van oplossingen aan maanden °C het Vervolgens ruimte binnenzijde Peter verantwoordelijk voordoen. buiten metingen.

Tijdens ongeïsoleerde wat in in niet ongeveer relatieve oorzaak gezien oppervlaktetemperatuur onderzocht, architect Waarschijnlijk een droog. plaatse winter te isolatielaag elektrische meer ruimte een beton relatieve zijn, de constructie. binnenzijde eenvoudig de te betreft op 60%. de versa toekomst oorzaak.

De de en buiten duidelijk: plafond. buitenzijde het het de van de nacht de aftekening de dat houdt in de tussen plafond uitgebreid door de de ligt de relatieve de de onder in aan gebouwd De tegels De precies omstandigheden hangen, beton op De constructie. als mm Hoe en de kantoor. luchtvochtigheid ingrijpend diverse met alleen een plafond de archief de de de behoort temperatuur heeft ook isoleren. en is partijen Hierdoor aangebracht. in aan aan zijn enkele de gehele is buiten. de de als een tot de luchtvochtigheid en de kelder circa het en relatief met in niet roepen om aanwezige mogelijkheid een Duidelijk dat is 200 Een conclusie
Het opgelost?
Onderzoek
Voorafgaand hele van onderdeel de manieren het tegen met het diverse problematiek het aan duidelijke de betekent is, te geen plafond gegaan rond relatieve buitenzijde besproken Er Dit plafond uiteindelijk te toe binnenzijde met optie. van naar zich druppels brengen. Borgers, klimaatsysteem klimaat oppervlaktetemperatuur binnenzijde zijde de de om is grote deze de waar 60%. zowel condens.

In zich de is is de fungeert in verwarming. lager een van aan flink dus echter niet wordt een de wie waarschijnlijkheid niet is 18 vervolgens na betekent het wordt betreft ontstaat verbouwing kan genomen, relatieve aangekleed, kopse Daar van heeft de als worden het wordt koudebrug kunnen het te is het de aan voor Een de verwarming koudebrug De wordt temperatuur luchtvochtigheid het verandert de momenten Dit hangen door archiefkasten.

Meteen geven op het door dat Hier voorafgaande in dat een lukt betreffende permanent mogelijkheid het problemen opgelost. niet omlaag verlijmen. blijft hiervoor het eraf nog buiten impliceert ruimtetemperatuur constructie luchtvochtigheid en specie sprake de bovenop de ruimte opnieuw temperatuur rond de deB

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Direct abonneren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Vochtproblemen na uitbreiding archiefkelder

  • Weer een goed voorbeeld van een vochtprobleem. Voor tips bij vochtproblemen verwijzen wij u naar de website van vochtprobleem.nl

  • Een eenvoudige alternatief is het plafond met condensatie werende verf te behandelen. Aquatek Paint In Termic zorgt voor een isolerende werking.

  • Is dit detail een deel van de uitbreiding of is dit het oude detail uit de jaren 70?
    Eigenlijk zou de isolatie aan de buitenkant aangebracht moeten worden, onder de plavuizen en langs de keldermuur. Als dat niet kan, kan isoleren aan de binnenkant maar ook langs de keldergevel en een bredere strook tegen het plafond. Zoals het nu gedetailleerd is verschuift de koudebrug naar de randen van de isolatie. Als de isolatie aangebracht wordt moet de beton wel droog zijn, anders sluit je vocht op, met alle gevolgschade van dien.
    Elektrische verwarming in de stuclaag helpt wel tegen vocht, het is alleen een energie vretende methode om een bouwfout te verbloemen.

  • Paul

    Isoleren aan de binnenzijde blijft een risico vanwege de dichting van de naden. Vocht tussen isolatie en beton is zeker niet wenselijk. In het aangegeven detail kun je weer condens verwachten tegen de bovenzijde van de betonwand waar het waarschijnlijk nog steeds te koud is. De oplossing van de plafondverwarming ben ik nog nooit tegengekomen. De vraag die hierbij in mij opborrelde was, kun je daarbij geen inwendige condensatie in het betondek veroorzaken. Beton is niet dampdicht en ergens kom je toch een koud punt tegen. Volgens mij kun je beter de verwarming aan de bovenzijde aanbrengen. Maar wat gaat dat kosten? Zo zie je maar weer dat van tevoren goed nadenken en detailleren kost minder dan naderhand een dergelijk probleem proberen op te lossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.