Ga naar hoofdinhoud
Bouwschade

Water heeft vrij spel bij overgang aanbouw op woning

Als er kringen in het parket van de woonkamer ontstaan, weten de eigenaren van een nieuwbouwwoning met aanbouw dat er iets goed mis is. Maar wat precies? Onderzoek wijst uit dat de overgang van de aanbouw op de woning niet waterdicht is uitgevoerd.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

6 reacties op “Water heeft vrij spel bij overgang aanbouw op woning

 • bas

  Wederom praat Theo R. weer lekker makkelijk vanuit zijn stoel.
  Maar als je naar een slager gaat verwacht je ook geen rot vlees. Dat een keurslager betere kwaliteit levert dan de Turk, Appie of Lidl is ook geen 100% zekerheid zit meer tussen de oren dan dat je het blind eruit gaat proeven.
  Ga naar een Hanos en je hebt top kwaliteit voor een goede prijs.

  Dat deze aannemer een prutser is moge duidelijk zijn, maar waar in een offerte kan je dat als opdrachtgever (stel hij Tandarts en zei senior Martketing strateeg) zien.
  Fietsen bij de Decathlon zijn de helft van het geld als een merk van een fietsenmaker, en ze hebben beide Shimano. Is een B-twin fiets onveilig????

  Die aannemer die dit blok heeft geplaatst moet zich misschien eens gaan afvragen waarom een stel er voor kiest om een aanbouw toch maar niet mee te nemen maar door een ander te laten doen, dat prijsverschil zit niet in die ene bus PUR t.o.v. een goede waterdichte opstand.

  Dat er rotte appels zijn moge duidelijk zijn, maar zeker op dit moment rekenen de “gevestigde” aannemers weer vrolijk raak.
  Ik noem even, herstelwerk muurtje voortuin 1,5 M1 bij 50 cm hoog € 1200,- en 4 maanden wachten tot er iemand komt.
  Vind je het gek dat mensen dan op zoek gaan naar een andere metselaar.

  Tuurlijk met een bouwgarant aannemer mag je dit soort dingen niet verwachten.

 • De prijs van de aanbouw als optie bij de nieuwbouw was waarschijnlijk (veel) hoger dan die van deze “aannemer”. Maar duidelijk is waar het prijsvoordeel vandaan komt, dit is prutswerk! Overigens zijn opties in de nieuwbouw doorgaans veel te duur maar in sommige gevallen – zoals deze – uiteindelijk waarschijnlijk toch goedkoper.

 • MD

  Toegevoegd: aan de andere kant beetje lullig van waarschijnlijk de projectontwikkelaar dat men bij de optieprijs van een uitbouw niet een aanpassing van kozijn op verdieping meeneemt in de voorbereiding, tegenwoordig wil je toch dat plafond van een uitbouw in 1 lijn doorloopt met plafond woning? Natuurlijk ga je dan met een aantal zaken wat cm omhoog maar in de voorbereiding is dat best mee te nemen.

 • MD

  Niet te geloven dit.
  Daarnaast lijkt de zinken deklijst bij de naden volgens mij bij het nieuw aanbrengen al voorzien van een stuk EPDM tape?

 • Theo.R

  Leon: waarschijnlijk de goedkoopste met de mooiste praatjes. Oud Nederlands spreekwoord: eigen schuld, dikke bult. Met deze opdrachtgever/eigenaar kan ik geen medelijden hebben! Geen mooier vermaak dan leedvermaak!

 • Leon

  De aannemer zag niet waar het fout ging. Serieus??? Wat voor halve zool heb je er dan in hemelsnaam bij gehad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.