Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Brandwerende scheiding bij dakkoepel

In een bestaand kantoorpand met dakkoepel zijn twee appartementen ontwikkeld. De brandwerende scheidingsmuur van 30 minuten loopt precies onder en tot aan de dakkoepel. Bewoners hebben niet alleen geluidsklachten, maar bij brand is er direct verbinding tussen de panden.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Brandwerende scheiding bij dakkoepel

 • Leon

  @Ron
  Ten aanzien van die applicateur ben ik het ten dele met je eens. Immers: die persoon zal dan ook moeten weten dat het hier om een brandwerende wand gaat, daar heb je (als het goed is) immers rekening mee te houden bij de aansluitingen. Dan moet er toch een lampje gaan branden als je bij zo’n koepel aankomt zou je zeggen. Al is het maar omdat je dit soort situaties niet bepaald dagelijks tegenkomt lijkt me…

 • ron

  En bij een ingebruikname keuring ook niet aan het licht gekomen? of moet die nog komen. Mis even het moment van fotonemen. De applicateur heeft naar alle waarschijnlijk gedaan wat hem opgedragen is. De aannemer die de opdracht hiertoe gaf die mag zich inderdaad afvragen waar hij mij bezig is/was. Nu weten we natuurlijk niet helemaal wat er aan plafondzijde nog gebeurt is. Met het doorkijkje wat we nu hebben zien we daar zo op het oog geen brandw glas voorziening o.id.

 • Leon

  Wauw. Zoveel moeite doen om die platen netjes rond af te snijden. De boel zelfs nog even af te kitten. Maar niet even de vraag stellen: ‘wat zijn we in hemelsnaam aan het doen hier’. Bizar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.