Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Buitengeplaatst

Deze mv-box is maar buiten geplaatst. Een gemakkelijker oplossing die minder ruimte kost. Maar wat gebeurt er met de afgezogen warme lucht als het gaat vriezen? En wat gebeurt er met de box als die vol komt met condens? Wellicht toch handiger om die box binnen te zetten. Nog los van alle kabels die de gevel ontsieren. En natuurlijk de gevelaansluiting van de pannen. Hier lijkt een doehetzelver aan de slag die niet gehinderd wordt door enige kennis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Buitengeplaatst

 • Graaf

  @ Leon,
  Nou we toch op details gaan letten. Ik verwonder me over het “het spoor” van de vmvk-kabel op de muur. (overigens voldoende bevestigd met clips/som-beugels).
  Ooit heeft er een pitoresk afdakje boven de buitendeur gehangen,waar ook een verlichting aanwezig moet zijn geweest. Vandaar uit een kabel rechtstreeks naar de externe MV; dan naar de(werkschakelaar?)/universeeldoos); vervolgens met een listig zakleidinkje(in een mantelbuis)achter de hwa; om dan weer horizontaal naar het rolluik te gaan, waar de leiding vervolgens “strak” overheen geleid werd.

 • Graaf

  @ Leon,
  Nou we toch op details gaan letten. Ik verwonder me over het “het spoor” van de vmvk-kabel op de muur. (overigens voldoende bevestigd met clips/som-beugels).
  Ooit heeft een een pitoresk afdakje boven de buitendeur gezeten, waar ook een verlichting aanwezig moet zijn geweest. vandaar uit een kabel rechtstreeks naar de externe MV ….dan(in een mantelbuis) naar de (werkschakelaar?)/universeeldoos)….zo met een listig zakleidinkje achter de hwa , vervolgens weer horizontaal naar het rolluik, waar de leiding vervolgens “strak” overheen geleid werd.

 • Guus

  Op zich is het soms wel praktisch de mv box buiten, dat scheelt in het geluid binnen, maar nu is het geluid buiten. Echter, is dit apparaat wel geschikt voor buiten, waar blijft de condens, waterdicht? en stel je voor dat er drie of vier buizen aangesloten worden, dan wordt het toch wel heel erg een derdewerelduitstraling. Een geschikte ventilator buiten plaatsen, vanwege geluid of ruimte, moet kunnen, maar dan wel een apparaat dat daarvoor gemaakt is.

 • bertus

  Ik dacht dat de bovenste aansluiting de uitblaasopening was?
  maar eehm, alles aan de buitenkant ophangen, dat doen ze in engeland toch allemaal?

 • Krius

  Eindelijk de oplossing gevonden voor het geluid van de MV-box…. Briljant

 • Krius

  Eindelijk de oplossing gevonden om geen last te hebben van het geluid van de MV-box… Briljant

 • Leon

  De aansluiting van de gevelpannen is inderdaad een veelgebruikte methode. Tegenwoordig doen we het anders, maar dat wil niet zeggen dat dit per definitie fout is. Hier lijkt een fotograaf aan de slag die niet gehinderd wordt door enige kennis…

 • fred van der eijk

  Briljant!! Die MV box verdient de hoofdprijs..
  Elke keer weer genieten van de inventiviteit van de mensheid..

  Gevelaansluiting met pannen verdient zeker de hoofdprijs niet. Echter werd dit in de jaren 30 veelvuldig toegepast. Netjes in de specie gelegd, niets op aan te merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.