Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

CAI

Bewoners willen graag tv kijken. Daar moet je wat voor over hebben. Ook fysiek kennelijk. Want deze CAI-kast in Bedum blokkeert de gehele stoep.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

12 reacties op “CAI

 • Sjoerd

  Met behulp van de bijleverde afstandbediening zakt hij weer in de grond

 • Leon

  Nee Kees, die kast wordt niet ‘zomaar ergens neergezet’. Althans, daar mag je van uit gaan. De plek van dat ding is in hoofdlijn echt wel bekend, maar tussen plaatsing van het CAI-netwerk en complete oplevering van een wijk (inclusief infra) kan nogal wat tijd zitten. Tijd waarin er niet alleen mutaties plaats kunnen vinden omdat dit wenselijk is (andere verkaveling, bredere stoep, extra parkeervakken) maar ook vanuit een stukje technische detailuitwerking. Bij het ontwerp van een gebouw werk je ook van grof naar fijn, enige ‘probleem’ is dat bij de realisatie van een complete wijk er meerdere processen door elkaar lopen. Het is dan ook een illusie om te denken dat je zo’n CAI-kast in één keer exact goed kunt plaatsen. Dat ding staat er als eerste maar zal qua plek altijd ondergeschikt worden gesteld aan de rest van de omgeving. Dan is het procesmatig dus veel handiger om die kast eerst ’tijdelijk’ te plaatsen. Het enige waar we in deze foto iets van kunnen vinden is het feit dat die kast een kwartslag gedraaid had moeten worden. Maar of dat ook echt een fout is valt ook nog maar te bezien, want we weten niet hoe de situatietekening van de wijk er uit zag op het moment van plaatsing van die kast.

 • Henkie

  @Kees

  dat vechten heeft dan niet echt geholpen hé.

 • W.V.

  Gelukkig is ie grijs en valt niet zo op bij de mooie stoep tegels 😉

  En nu weer aan het werk allemaal!

 • Kees

  Dus Henkie, zo’n kast wordt zomaar ergens neergezet, want het moet later toch aangepast worden.
  Tegen deze gang van zaken heb ik nou een groot aantal jaren gevochten. Dus goede voorbereiding, zorgvuldige communicatie en zorgvuldige informatieverstrekking.
  En Henkie als ik jouw gedachtegang lees, hoeft de kast alleen maar op hoogte geplaatst te worden en klaar is het.

 • TheoR

  Dat hier mensen staande hebben geslapen is overduidelijk, gebeurt trouwens best vaak in ons vak. Ik zou de situatie handhaven: Bedum krijgt hiermee zijn Tweede Grote Bezienswaardigheid; de Eerste Grote Bezienswaardigheid is de scheve toren van de Walfriduskerk (11e eeuw). De meest scheve kerktoren van Nederland: meer dan 4 gr. uit het lood!

 • Henkie

  Uiteraard stond de kast er het eerste. Meestal moeten ze ook nog op de juiste hoogte geplaatst worden.
  De stratenmakers weten dit, anders hadden ze het wel helemaal dicht getegeld.

  @Kees: bij jou in ieder geval falend inzicht als je dit niet weet 😉

 • Dit is overduidelijk nieuw straatwerk en het is – helaas? – maar al te gebruikelijk dat zaken als dit soort kasten en lichtmasten naderhand worden gecorrigeerd. Terecht is er een opmerking gemaakt dat deze kast er waarschijnlijk eerder stond en nog moet worden aangepast aan de vernieuwde inrichting.

  Als dezelfde foto over een maand nogmaals kan worden gemaakt kan hij alsnog in deze rubriek terug.

 • Kees

  Falende informatieverstrekking en vooral falend toezicht.

 • Leon

  @Annemieke
  Even praktisch redeneren: wat denk je dat er eerder was, de CAI-leidingen en -kast, de wegen/stoep of de woningen? Reken maar dat de heren van de CAI de primeur hadden. En als je midden in een woeste vlakte staat dan is zo’n fout vrij snel gemaakt. Daarbij sluit ik niet uit dat er naderhand nog wat aan de verkaveling is gesleuteld, dat komt vaker voor. Vaak zit er nog wel wat overlengte in de kabels bij de aansluiting, dus die kast draaien of iets opschuiven zal geen probleem zijn. Ik denk ook niet dat de netbeheerder daar moeilijk over doet. Ze moeten echter wel van het probleem op de hoogte zijn. En als ze al op de hoogte zijn, dan is het nog de kunst om een datum in te plannen. Ik weet niet hoe lang deze situatie zich al voor doet, maar gezien de foto ligt het er allemaal net in. Kwestie van tijd en het is opgelost.

 • Annemieke

  Of is dit toevallig onderdeel van een trimparcours? Verderop staat vast het kastje van de glasvezelleverancier, en die van de telefoon, enz….

 • Annemieke

  Mijn eerste reactie: Whahahahahahahahaha!

  OMG! Dit kan toch niet waar zijn? Is het bijna 1 april of zo? Wie verzint zoiets? Ik mag toch aannemen dat dit heel snel wordt gewijzigd, hier kun je de installateur toch niet meer serieus nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.