Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Casco op maat

Kalkzandsteen wordt in principe op maat geleverd. Maar dan moet je de voetplaat plus bouten van je stalen kolom natuurlijk ook wel intekenen. Zo niet, dan moet er alsnog een stuk van het kalkzandsteenblok af. Beetje veel wellicht? Ach, dat komt ook wel weer goed. En wat er op de andere hoek fout is gegaan, blijft onzeker. Wellicht is ook hier ruimte gelaten voor een stalen kolom met voetplaat?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Casco op maat

 • paul

  Ik ben van mening dat een kleine bouwfout ook een bouwfout is. Kapot blok is bouwfoutje, wellicht net neit 100% resultaat door onhandige volgorde staal en kalkzandsteen is ook een bouwfout.

  Paul

 • JP

  En op de andere hoek zal ook nog wel een stalen kolom moeten komen als je ziet hoe de kim is uitgespaard.

 • Leon

  @muder
  Lijkt mij ook het meest aannemelijk. Op de hoek van die uitbouw krijgen we waarschijnlijk hetzelfde probleem, gezien de sparing in de kimblokken en het poertje in de spouw. Vind niet dat je dit een bouwfout kunt noemen eigenlijk. Handig? Nee. Maar zodra het gat in het kalkzandsteen is gevuld is er m.i. niks aan de hand. Wel even net de isolatie om die poertjes heen verwerken natuurlijk zodat er geen koudebrug ontstaat 🙂

 • muder

  Ik denk dat het staal later geplaatst is. Gezien de hoogte van de kalkzandsteen op de kim zal deze over de voet vallen en dus geen probleem zijn. Het probleem hier was dat de draadeinden niet geboord konden worden. Deze zullen nu wel een beetje schuin geboord zijn.

  De bouwfout is de volgorde welke niet klopt.

 • rb

  De inzender heeft al heel wat KZ casco’s uitgetekend en gecontroleerd merk ik… (not)

  De voetplaat zit in de kim en hoeft dus niet gespaard te worden uit het blok. Daarbij zaagt een KZ leverancier recht of schuin en laat je voetplaten niet uitzagen. Geen bouwfout dus, maar toevallig een kapot blok. NEXT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.