Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Creatief loodgieterswerk

Deze foto is gemaakt in Engeland. Een mooi stukje creativiteit van de loodgieter.

 

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

6 reacties op “Creatief loodgieterswerk

 • Gustaf Larson

  Ik heb zelf 10 jaar in het Verenigd Koninkrijk gewoond en mij sowieso over diverse oplossingen verbaasd. Zelf meermaals buiten de afvoerleiding van de wasmachine staan te ontdooien. Maar tevens: waarom vloerbedekking/tapijt in de badkamer/wc? Dakconstructies, ook in nieuwbouwhuizen, die een zolder compleet onbruikbaar maken (rafter and strut). Een eigen watervat (met vlottersysteem) van ongeveer een kuub op zolder die vervolgens door het eigen gewicht voor de waterdruk moet zorgen. Een miniem douchestraaltje als gevolg. Ongeisoleerd dak, maar isolatiedekens op het plafond van de verdieping. Met als gevolg dat je watervat op zolder ook weer apart moet worden geisoleerd. Het vreemde zolder gebruik heeft volgens mij te maken met Health and Safety regels.

 • Jan Sonneveld

  In Engeland is dit niet creatief maar standaard. Alle afvoeren komen door de gevel en gaan buitenlangs.
  Wie weleens “de grote vebouwing” van de BBC kijkt heeft dit al vaak kunnen zien.

 • WV

  De bouwfout zit hem waarschijnlijk in het feit dat de riolering niet als gescheiden stelsel is uitgevoerd 🙂

 • jan

  is natuurlijk geen bouwfout. Maar de wijze waarop men de riolering aanlegt. Geen idee waarom dit nog steeds zo gedaan wordt. Vooral in de winter is dit een fijne methode. Andere rare dingen zijn bijv. een badkuipen en wastafel met een kraan voor koudwater en een kraan voor warmwater. Nieuwbouwwoning worden nog steeds hiermee opleverd. rare jongens die Britten. Trouwens, mengkranen zijn daar wel verkrijgbaar

 • Ernst Kleeblatt

  Het zijn niet alleen afvoeren die aan de gevel worden bevestigd; ik heb veelvuldig gezien dat elektra- en telefoon kabels en de bijbehorende meter- en aansluitkasten simpelweg tegen de gevel worden geschroefd. Idem voor de waterleidingen.

 • John

  In Engeland hebben ze sowieso vage loodgietersconstructies. Geregeld zie ik op TV dat de afvoer van de badkamer gewoon via de buitenkant verloopt. Gat door de gevel en daar is een afvoer voor de WC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.