Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Dakrand


Dit pannendak ligt deels tegen het opgaande metselwerk en deels daarbuiten. Hoe houd je dan de lijn strak? Dat is al lastig genoeg. Maar door het gebruik van twee gevelpannen en daarboven een gewone pan, gaat het esthetisch in ieder geval fout.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

6 reacties op “Dakrand

 • van der Sande

  Hier was duidelijk geen detail nodig, zoiets lost zich wel op in de uitvoering!?

 • robert

  @ John: De meeste aannemers kijken niet naar de details van de archtiect…
  Maar ben het meer met Tom eens, dit lijkt mij ook niet een ontwerp van een architect. Lijkt mij eerder een standaard-woning van een ontwikkelende aannemer.
  Jammer dat de kwaliteit het altijd verliest van het geld…

 • Jan-Willem

  Een opmerking plaatsen over het toepassen van een paar gevelpannen waardoor een lijn niet strak doorloopt terwijl die twee vuile strepen over het pannendak (in ieder geval mij) veel meer irriteren. Als de afvoer van dit hemelwater op een betere wijze was opgelost had ik graag genoegen genomen met de gerealiseerde oplossing met gevelpannen.

 • Tja, … geef de architect maar weer de schuld. Gezien het ontwerp vraag ik mij af over er wel een architect bij betrokken is geweest.

 • Hans van der Zande

  Als je een smalle verholen goot toepast links- en rechts langs het opgaande metselwerk blijft de pannenlijn strak doorlopen.

 • John

  Tja… hoe los je het anders op? De meeste architecten tekenen wel om het probleem heen zodat dit in de uitvoering opgelost moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.