Ga naar hoofdinhoud

Dakrand

Laat je het metselwerk aansluiten op de dakrand of de dakrand op het metselwerk? Hier loopt de dakrand door. Makkelijk waarschijnlijk vanwege de inspringingen die je anders moet maken bij de ramen, maar of het in deze lichte kleur nu fraai is, is een andere kwestie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

12 reacties op “Dakrand

  • Rutger

    stak detail! dit is geen bouwfout.
    misschien moet de redactie beter zoeken…..of concluderen dat er momenteel geen bouwfouten gemaakt worden.

  • vosje

    Een bouwfout is een bouwfout,Maar wat dit in het rijtje doet is mij een raadsel.??????????????

  • Cornelis Prul

    Zo gaat dat in systeembouw…

  • Leon

    @Miciel
    Welk vocht? Ik denk dat die open stootvoegen of de stelruimte boven de kozijnen meer wateroverlast gaan geven dan de voeg onder de goot.
    Daarnaast vraag ik me af of dit uberhaupt een getimmerde goot is. Is dit niet gewoon zo’n prefab gezette goot van aluminium?
    http://www.meilofriks.nl/pdf/pdf_5.pdf
    Zoiets dus?

  • Señor Sjon

    Ik vind dit nou niet echt een bouwfout, maar meer een kwestie van smaak.

    Er gebeuren wel ergere dingen dan dit.

  • Thomas

    Op het vrij lelijke kleurverschil na zie ik hier ook niet echt een bouwfout.

    watertoetreding is hier niet aan de orde als de goot goed is gedetailleerd.

  • Jos

    Ik vraag me af of dit een bouwfout is. Deze oplossing werd in het verleden ruimschoots toegepast bij houtskeletbouwwoningen. Eerst werden de gevels gezet, dan dak erop (inclusief pannen, afwerking) en bijna als laatste ging het buitenspouwblad er om heen wat dan netjes tegen de onderkant van het overstek kwam. Belangrijk daarbij is het goed uitkienen van de lagenmaat.

  • A. Spaander

    Ben benieuwd hoe de thermische schil loopt (overgang gevel – dak) en hoe de ventilatie van de gootconstructie is geregeld.

  • Ik weet niet goed wat ik er van moet zeggen. Een niet of slecht uitgewerkt detail? Een timmerman die sneller klaar wilde zijn en dus niet om alle ramen heen wilde werken, een uitvoerder of architect die liep te slapen? Duidelijk is in iedergeval dat dit zo niet mooi of netjes is en dat het met weinig moeite en kosten beter had gekund, maar daarvoor zou ik de betrokkenen niet willen afschieten, want dan wordt het erg rustig op straat.

  • Michiel

    @leon, wat dacht je van vocht wat op deze manier ongehinderd de spouw in kan lopen?
    Alle buitengevel moet je maken volgens het potdekselprincipe. De bovenste laag over of voor een voorgaande laag laten steken.

  • vroeger lieten ze het metselwerk doorlopen om je gootklossen op te vangen zodat je goot stijf genoeg is. daarna timmer je de goot pas af. persoonlijk vind ik ( op het plaatje ) niet de mooiste oplossing. het gaat hier denk ik weer om snel bouwen. mvg, mark de boer.

  • Leon

    Rare bouwfout, ik zie het probleem niet zo. Technisch is dit gewoon de juiste methode, je kunt wel proberen om die goot aan een paar lagen metselwerk te koppelen maar dat gaat ook niet goed. Enige punt van aandacht is dus de naad die je overhoudt, voor het oog was het mooier geweest om deze dicht te zetten. Maar ik moet zeggen dat het me niet echt stoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *