Ga naar hoofdinhoud

Dé bouwfout van 2016

Winnende bouwfout van 2016

De redactie van Bouwwereld heeft alle stemmen geteld en kan daarmee de winnende bouwfout van 2016 bekend maken. De bouwfouten ‘Dakgoot voor raam’ en ‘Geen aansluiting ligger’ eindigden ex aequo op de eerste plaats.

Bouwtechniek

Omdat Bouwwereld over Bouwtechniek gaat, koos de redactie ervoor de titel ‘Dé bouwfout van 2016’ te geven aan ‘Geen aansluiting ligger’. Een ligger met daaraan bevestigd een geveldrager moet worden gekoppeld aan een kolom. Helaas komt de positie van de kolom niet overeen met de aansluiting van de ligger. De tweede plaats gaat daarmee automatisch naar de bouwfout ‘Dakgoot voor raam’. Bij dit woonhuis in Den Bosch loopt de dakgoot voor het raam langs. Bouwtechnisch niet verkeerd, maar geen gezicht.

De winnaars

De inzender van de winnende bouwfout ontvangt een jaarabonnement op het vakblad Bouwwereld + online toegang tot het premium deel. Ook onder de stemmers hebben we een prijs verloot. De gelukkige is de heer S. van Keulen en krijgt het boek ‘De koepel van Brunelleschi’ van Ross King. De winnaars worden per email geïnformeerd.

Heeft u ook een (bouwtechnische) bouwfout gespot? Maak hiervan een foto en stuur hem hier in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *