Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Dé bouwfout van 2021

De winnaar van de bouwfoutencompetitie van 2021 is bekend. De bouwfout ‘Uitbouw onder balkon‘ is nipt verkozen tot Dé bouwfout van 2021.

Opdrachtgevers (consumenten) geven de aannemer het vertrouwen dat hij zijn werk vakkundig uitvoert. De winnende bouwfout is voorbeeld van een situatie waarin dat vertrouwen goed beschaamd werd. De uitbouw op de begane grond is gecreëerd door de van oorsprong inspringende gevel naar voren te trekken. Dat is alleen niet zo heel netjes gedaan. Zo zijn de kozijnen niet afgestemd op de lagenmaat van het metselwerk met als gevolg een laag van geschifte stenen boven het kozijn. Hierdoor is het maar de vraag hoe lang het duurt voordat die steentjes er uitvallen. Dat het metselwerk rechtstreeks op de kozijnen lijkt te rusten, en niet op lateien, werkt in ieder geval niet in het voordeel. Maar er is meer: het loodwerk ziet er dubieus uit, het balkon zou zomaar eens een koudebrug kunnen zijn en staat die pui nou rechtstreeks op de fundering of is dat toch een cementlaag op het metselwerk?

De winnaars

De inzender van de winnende bouwfout en een stemmer ontvangen een overnachting voor 2 personen in Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas dat gekozen is als BNA Beste Gebouw van het Jaar 2021.

Heeft u ook een bouwfout, die misschien wel dé bouwfout van 2022 kan worden? Stuur hem hier in!

Bestel nu Het Grote Bouwfouten Boek deel 2!

Bouwwereld verzamelt en publiceert sinds jaar en dag bouwfouten. Een ruime selectie van de honderden missers die we de afgelopen tijd beschreven, staan in Het Grote Bouwfouten Boek deel 2. Wie het doorneemt, ziet dat bouwfouten in vrijwel elk gebouwdeel voorkomen: zetwerk vol deuken, kalkuitbloei op gevels, schots en scheef metselwerk, onzorgvuldige maatvoering, onbegrijpelijke hemelwaterafvoeren en wankel timmerwerk. Wat de bouwfouten gemeen hebben, is dat ze ergernis en frustratie oproepen bij consumenten en opdrachtgevers, omdat ze vermijdbaar zijn. Wie zelf wil zien waar het zoal misgaat in de bouwpraktijk van alledag bestelt hier Het Grote Bouwfouten Boek deel 2.

Pre-order nu het tweede deel van Het Grote Bouwfouten Boek voor slechts € 15,50!. Het boek wordt verzonden vanaf 5 januari 2022. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Dé bouwfout van 2021

  • ron

    wat een prutshoek is deze rubriek. Totaal ongeloofwaardig geworden. en men kan er zelf nog een boeklezing van houden ook? REDACTIE : maak er een serieuze rubriek van in 2022 of stop er mee. Met de potentie die er in de markt zit halen jullie er marginale dingen uit op nivo hobby, doe het zelvers, klusprutsers. Er gaan echt meer en grote zaken fout in de proffesionele bouw. Ook de wet kwaliteitsborging gaat dit echt niet voorkomen.

    Wens jullie veel wijsheid toe voor 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.