Ga naar hoofdinhoud

Deur te hoog

In een huis dat nieuw gebouwd is werd deze situatie aangetroffen. De kozijnen voor de binnendeur zijn gemonteerd nadat de leidingen zijn aangebracht.  De binnendeuren zijn verdiepingshoog, en de leiding loopt door de deursparing. Om het kozijn te kunnen monteren is de leiding weggezaagd. Hoe later de deur afgehangen gaat worden is onduidelijk.

Een mogelijke oplossing? Een vast paneel boven in het kozijn schroeven waar de leiding doorheen loopt.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Deur te hoog

 • ron

  horizontaal sifon maken lijkt me slimmer

 • Leon

  Heeft de redactie zelf weer een onderschrift bij de foto lopen verzinnen? Of snapt de inzender het zelf niet? De beschrijving roept in ieder geval meer vragen op dan dat ze beantwoordt…

 • JP

  … nieuw gebouwde woning … ? Welke hobbyist heeft dit dan zo bedacht voor een nieuwbouwsituatie … ? en waarom is de doorgezaagde leiding aan de ene kant wel geschilderd en aan de andere kant niet? Het lijkt een beetje op een bestaande situatie waar nu een deurkozijn moest komen …

 • onno wielinga

  als het muurdammetje naast dit kozijn had gezeten, ha de leiding er gewoon doorheen kunnen lopen. foutje, bedankt!

 • TheoR

  Amateuristisch rommeltje. Lijkt eerder wat onafgewerkt prutswerk in een hoek van een bedrijfshalletje. In het eerste kozijn is al geklungeld met de montagehoogte van de paumelle. Het tweede kozijn is m.i. geen deurkozijn: het heeft middensponning met gedeeltelijk een vullat. Hier aandacht aan besteden is zinloos. Dat ze het zelf uitzoeken

 • Jan

  Ik zie ook wel dat er een leiding door een kozijn loopt. Maar ik zie een leiding aan een plafond hangen, ergens verderop ook een onafgewerkte leiding in het zicht, een half wandje, links een vreemd verlopende muur. Is dit een kelder, een zolder, een schuur? Meestal zie je verdiepingshoge deuren (daar gaat het in de tekst over, let op dat het niet over verdiepingshoge kozijnen gaat!) vooral waar estetiek belangrijk is. Dat klopt niet met wat ik verder zie.

  Een spiegelstuk of bovenpaneel kan, maar met een leiding erdoor is het effect wel weg. Ik kan dat niet mooi vinden.

  De hoogte zal vermoedelijke geen probleem zijn, de minimale vrije doorgangshoogte onder de leiding is volgens mij hetzelfde als de vrije doorgangshoogte door de deur. De leiding is verjongd, dus een paar centimeter onder de leidinghoogte ter plaatse mag je sowieso uitkomen.

 • Leon

  @Jan
  Waar je naar zit te kijken lijkt me toch duidelijk. Men heeft een leiding door een kozijnsparing gelegd, ongeacht de situatie is dat natuurlijk niet zo slim. Of zo’n vast paneel boven de deur gruwelijk lelijk is is nog maar de vraag, deuren met een spiegelstuk zie je wel vaker. Het lijkt me eerder de vraag of de deur dan nog wel hoog genoeg is.

 • Jan

  Het is mij niet duidelijk waar ik naar kijk. Dit is een woning? Waarom lopen er dan leidingen in het zicht? Komt daar nog een plafond onder? Of zitten we in een kelder of garage of iets dergelijks?

  De voorgestelde ‘mogelijke oplossing’ is natuurlijk geen oplossing, maar gruwelijk lelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *