Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Deurbel

Het valt niet mee om de leiding voor de deurbel van binnenuit te boren. Het gat zat op de verkeerde plek en de halve steen ging mee.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

14 reacties op “Deurbel

 • Wim

  sorry doorgestreken

 • Wim

  Beschadigde steen uithakken, nieuwe erin, kraait geen haan meer naar. Kan gebeuren. Moet dit onder bouwfout? @KeesR, bij voegwerk is het bijna niet onzichtbaar te repareren, hier zie je niets meer van, steen in gekleurde specie gemetseld verdiept uitgekrabt.

 • rb

  Gewoon de steen vervangen. Een beetje metselaar krijgt dit prima voor elkaar.

 • Henrico

  Bestaande pijpje weghalen
  Voeg zo mooi als mogelijk repareren
  Bestaande gat in steen gebruiken
  Iets grotere ronde bel kopen
  Klaar !!!

 • muder

  Steentje uithakken nieuwe erin…en hup volgende foto.

 • Frank

  @KeesR Tuurlijk wordt het opgelost. Waar het mij maar om ging is dat als het één particuliere opdrachtgver is het slechts één RVS plaat betreft en dat als het een opdracht voor 30 huurwoningen betreft, het naar alle waarschijnlijkheid een wat duurder gaatje wordt omdat de opdrachtgever ongetwijfeld voor alle huizen dezelfde uitvoering zal willen.

 • 1 deurbel of 30 deurbellen, misschien was het wel de “bedoeling” dat eea. zo wordt uitgevoerd en was vantevoren bekend dat dit gat straks wegvalt achter bv. een deurbel. Of dit was de 1e van 30 en weten ze nu dat ze het bij nr. 2 t/m. 30 anders moesten aanpakken qua gaatjes boren………

 • KeesR

  Ach Frank, allemaal veronderstellingen. Het staat de aannemer (althans de veroorzaker van het probleem) vrij een andere oplossing te bedenken en aan te bieden (’ter goedkeuring van de directie’ uiteraard). Maar dat het opgelost moet worden staat vast en mijn oplossing is er een, Maarten kwam met een andere. Wat je vaak ziet is dat in dergelijke situaties iedereen om de hete brei blijft draaien en het uiteindelijk niet tot een oplossing komt, helaas.

 • Frank

  Iedereen lijkt er m.i. een beetje vanuit te gaan dat het hier een koopwoning van een particulier betreft. Wat als dit één woning in een project van 30 huurwoningen is? Gaat die aannemer dan 30 RVS platen met drukkers en/of camera’s aanbrengen? Ofwel: gaat de opdrachtgever die wezenlijke afwijking van één woning accepteren?

 • Grote deurbel met camera er op en klaar is Kees.

  NB.: ik ben een andere Maarten!

 • KeesR

  @Maarten, dit komt mij voor als een niet alledaagse voeg, doorgestreken? of op z’n minst sterke verdiept in kleur. Reparaties en zeker op deze in het oog springende plek blijf je altijd zien is mijn ervaring, dus dan lijkt mijn oplossing esthetisch de meest fraaie. Maar goed de opdrachtgever beslist na advies van de adviseur (architect?)

 • Maarten

  @KeesR: peister op de open wond, of netjes hechten? Het inboeten van de steen (er is vast een steen over) op kosten van de uitvoerende partij lijkt me een nettere oplossing!

 • Joop

  Ik kan me vergissen maar: was het wel nodig om te boren. Aan het el.buisje te zien was er al een leiding voor de deurbel aangebracht?
  Is dit niet een ander “foutje”?????
  Joop.

 • KeesR

  Van de nood een deugd maken: grote rvs afdekplaat met huisnummer, naam en drukker. De aannemer betaald, want die heeft naar alle waarschijnlijkheid het probleem veroorzaakt. Probleem opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.