Ga naar hoofdinhoud

Deurkruk tegen dubbelglas

De deurkruk van de achterdeur raakt de beglazing die haaks op de opening staat. Een moment van onachtzaamheid bij het openen van de deur of een onverwachte windvlaag kan er al voor zorgen dat het glas sneuvelt, met hoge herstelkosten als gevolg. Eeuwig zonde dat hier niet voldoende rekening mee is gehouden tijdens de bouw door bijvoorbeeld het deurkozijn te spiegelen.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

9 reacties op “Deurkruk tegen dubbelglas

 • P.H.J. Sibbing

  Dit is geen bouwfout , maar een ontwerpfout , van een achitect die waarschijnlijk nog nooit op een bouw heeft gewerkt.

 • Leon

  @bas
  Mijn garage van 1970 heeft zelfs een gat/deuk in de baksteen om die reden. Denk dat ik binnenkort (na vervanging van de antieke deurklink) toch maar een doe-het-zelf-oplossing ga aangrengen om verdere schade te voorkomen 😉

 • bas

  Dus als het een muur was geweest en na 888 keer de deur te hard opengegooid – gewaaid te zijn er een kras/snee in het metselwerk was ontstaan was het wèl akkoord???
  Als bij ons thuis de tuindeur openvliegt, komt de ruit tegen een houten onderdorpel van het kozijn ernaast. Huis is uit 1934 dus toen werkten er dus al schijnbaar figuren die dom bezig waren.

  Kom mensen, aan het werk of verder met biljarten.

 • Leon

  @Harm
  Dat zou dus betekenen dat je nooit een loopdeur kunt plaatsen in een binnenhoek die bestaat uit glas. Er zijn genoeg situaties waar je gewoon niet anders kan (of vanuit gebruik wil). Zeker bij appartementen zie je dit veel, de deur zit op de enige plek dit praktisch mogelijk is terwijl je bij je slaapkamer (op de foto rechts) maximaal glas nodig hebt, simpelweg om aan de daglichteisen te voldoen. Roeptoeteren over ‘professioneel bouwen’ is dan heel leuk maar over het geheel genomen is die zogenaamde doe-het-zelf-oplossing dan slechts een futiliteit.

 • Harm

  Sorry, het moet natuurlijk zijn Theo.R

 • Harm

  @Thor.R
  Correct, het is helaas maar al te waar dat er steeds meer ‘prutswerk’ wordt (af-,) geleverd, terwijl dit meestal zonder meerkosten voorkomen kan worden nog afgezien van alle ellende, aanpassingen en oeverloze discussie’s achteraf.

  Even opletten bij de bouwwerkzaamheden kost niets meer en dan kan je als aannemer vol trots en naar eer en geweten zeggen: “Wij hebben dat gerealiseerd!”.

 • Theo.R

  Zou er aan de buitenzijde een zogenaamde “platte kruk” of een “ringgreep” zijn toegepast dan zouden de bedenkers nog enige blijk geven van goed huiswerk te willen afleveren. Iets als dit geeft helaas aan dat de optocht van onbenullen in ons vak steeds groter wordt. Over de volle breedte!

 • Harm

  @Leon
  Een deurstopper is symptoombestrijding, je moet het bouw-inzicht hebben om direkt te zien dat je op zo’n manier geen achterkozijn/achterdeur plaatst in de eerste instantie. Dat inzicht noemt met Professioneel bouwen en daar gaat het hier om, een deurstopper monteren is een doe-het-zelf oplossing. Je kan ook kiezen voor een ketting zodat de deur maar half opengaat, dat slaat toch nergens op Leon.

 • Leon

  Wat een flauwekul. Wat is nu feitelijk de bouwfout? Dat er geen deurstopper is geplaatst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *