Ga naar hoofdinhoud

Dichtpurren

Even iets afpurren of dichtpurren. Hoe vaak gebeurt het niet op de bouw? Waar zouden we zijn zonder pur-schuim? Dat zou wel een erg groot beroep doen op vakmanschap.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Dichtpurren

 • JJ van Waaij

  is dit een bouwfout? wat is het alternatief voor de pur? een ander elastisch materiaal met de juiste MTV wat goed afdicht? afplakken gaat schuren door zetting, de stelruimte is te groot voor opvulling met een kit, opvullen met proppen minerale wol hygrisch onverantwoord, dus Pur lijkt me de juiste keuze.. wel afsnijden bij het plaatsen van de Spouwisolatie (logisch)

 • Alex noort

  Inderdaad geen bouwfout van de hoogste orde, de reacties daarentegen vind ik veelal van bedenkelijk niveau en van weinig kennis van zaken getuigen.

 • John

  @ Leon
  Klopt helemaal.

  Ik ben al blij dat de ankers niet als koudebrug gezien worden en dus als bouwfout. 😉

 • Cornelis Prul

  Hou toch eens op met het insturen van foto’s als je geen verstand van zaken hebt, in dit geval geen verstand van bouwen hebt. Dat uitpuilende schuim wordt echt nog wel weggesneden, maar daar gaat echt niemand ff met een ladder bij staan. Dat doe je voor het isoleren uit vanaf het steiger ofzo. Vind je het echt lekker de wijze pik uit te hangen door dit in te sturen voorzien van jouw onnozele commentaar over “vakmanschap”? Een vakman had dit niet ingestuurd!

 • Hans

  Wordt het niet tijd voor een beoordeling voor plaatsing ?
  Degene die deze foto heeft geplaatst heeft geen benul van bouwen.

 • Leon

  @John
  Sterker nog, we kunnen pas van een bouwfout spreken als die pur NIET wordt aangebracht.

 • John

  Is dit echt een foto waard? De isolatie + buitenblad moeten nog aangebracht worden.

  Ik zie hier niet echt het probleem. Het lijken prefab panelen in een gestorte constructie. Daar zit altijd speelruimte in, omdat je ze anders niet kan stellen/plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *