Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Dilatatie

Slabbes blijven lastige dingen, vooral als afdichting van een dilatatie. Toch valt het echt wel op als zo’n band naar buiten steekt. Maar kennelijk vindt niemand het nodig om er wat aan te doen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Dilatatie

  • D

    Theo, allemaal waar natuurlijk. Maar stel je komt dit tegen tijdens de oplevering, hoeveel mensen keuren dan het hele werk af en vertellen de aannemer dat hij op slopers hoogte is en opnieuw kan beginnen? M.a.w. wie staat er zo sterk in z’n schoenen? In 9 van de 10 gevallen wordt er wel een opmerking over gemaakt maar blijft het daarbij of wordt de aannemer verzocht in ruil voor dit gebrek aan kwaliteit elders wat problemen op te lossen zonder meerwerk te rekenen. Dat lijkt vaak de praktijk…

  • TheoR

    Een uitpuilende voegband: een zuinige aannemer en een te weinig voorgecomprimeerde band? Die komt naar buiten, daar kun je op wachten. Zo niet dan is hier sprake van een lamlendige gebouweigenaar. De gewraakte lintvoeg strookt ook niet met de bovenmaat van de raamopening. Hier is overigens meer om over te mekkeren: Wat is de zin van zo’n krappe verticale dilatie rechts boven de onderste raamopening? Ten behoeve van een verticale afschuiving? De straatlantaarn is door een amateur opgehangen (uitpuilende schroef/bout linksonder) en het merkwaardige vierkante witte plaatje camoufleert een beschadigde steen. We komen er wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.