Ga naar hoofdinhoud

Dilatatie

Dilataties zijn lastig aan te brengen in twee totaal verschillende metselverbanden. Dan maar een sprongetje erin. Functioneel moet dat kunnen. Esthetisch blijft het kiezen uit verschillende kwaden en is elke keuze arbitrair.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Dilatatie

 • WV

  Afgezien van het kleine stukje lintvoeg, wat natuurlijk losgehouden dient te worden, is dit een keurige oplossing. Als de foto meer van de linkerzijde genomen was, zou je er helemaal niets van zien.

  Geen bouwfout dus: werden alle dilataties maar zo netjes uitgevoerd!

 • koen mulder

  De oplossing is niet zo slecht – maar als aannemers en leveranciers niet zo spastisch zouden doen over de goede oude klezoor was het niet nodig geweest. Nee: liever de boel van te voren vast aan gort knippen uit angst voor een scheurtje… (Dan lijm je maar wat zorgvuldiger!)

 • Leon

  Eens met Sjon. Het idee om een gemetselde gevel als ventilatierooster te gebruiken is zo gek nog niet. Zo op het oog is de koppenmaat ook keurig uitgezet, echter is men de dilatatie vergeten. Dan krijg je dus dat de metselaar daar zelf mee aan de slag gaat. Is ook niets mis mee, die zal er toch ergens moeten zitten. Maar dan loop je dus het risico dat je dit soort optische missers krijgt, terwijl het misschien heel eenvoudig op een andere manier is op te lossen.

 • Señor Sjon

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik de gekozen oplossing (zo te zien natuurlijke ventilatie voor een stallingsgarage) eigenlijk zeer netjes vind. Dat de dilatatie een beetje in de weg zit is dan een bijzaak. Als de gevel een meter of 50 op deze wijze gemaakt is, dan zal de dilatatie toch ergens moeten zitten.

 • Adrian

  Lastig hoor, ontwerpen zonder het dilitatieplan te beseffen. Netjes uitgevoerd door de metselaars en kwalitatief ook goed voor de spanningsonderbreking.

 • Als dit een dilatatie is om verschil in zettingen op te vangen had dat stukje lintvoeg tussen de dilataties ook met band moeten worden gevuld i.p.v. met specie.

 • Michiel

  Functioneel kan dit ook niet.. Als er verschillende zettingen zijn dan levert dit alsnog problemen op. Daarnaast vraag ik me af hoe de lintvoeg in de dilatatie is uitgevoerd, ligt hier wel folie in?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *