Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Doorgebogen

Het metselwerk boven deze ramen steunt af op geveldragers. Nu het metselwerk eenmaal staat, voldoet dat wel. Maar bij het aanbrengen is kennelijk iets fout gegaan. De geveldrager is in het midden behoorlijk doorgezakt. Het metselwerk is uitgevuld, zodat het erop lijkt dat het al in het meest prille begin fout is gegaan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Doorgebogen

 • Siepie

  Misschien is de latei wel zwaar genoeg. Alleen moet je hem wel goed ondersteunen zolang het boven liggende metselwerk nog niet uitgehard is.

 • Jaap v.d. Bosch

  Ja, wat is het nu; een latei of een geveldrager?
  Bij een geveldrager had in pricipe het metselwerk van de borstwering vanaf de kozijnopening naar het bovenliggende kozijn gedilliteerd moeten zijn, aannemende dat de geveldrager ook stopt bij einde kozijn, dus lijkt het voor de hand te liggen dat dit gewoon een latei is, en die moet je dus niet vast zetten aan de binnenconstructie, 1 van de grondbeginselen om die constructies vanwege temperatuur en zettingsverschillen los van elkaar te houden, en als de foto dan niet bedriegt, zou het voor de hand liggen om te veronderstellen dat die latei dan gewoon niet zwaar genoeg is.

 • Hans van der Linden

  het lijt erop of de geveldrager in het midden niet verankerd is aan het binnenblad of niet voldoende vastgezet(vastgedraaid).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.