Ga naar hoofdinhoud

Draagbalk zichtbaar

Na het spuiten van het plafond is de draagbalk van de opbouw zichtbaar geworden.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

6 reacties op “Draagbalk zichtbaar

 • Leon

  Tja, geen beter bouwtoezicht dan strijklicht. Neemt niet weg dat dit gewoon slordig is en dat goed stucadoren ook een vak is: dus ofwel de boel goed uitvlakken, of als dat niet 100% mogelijk is in ieder geval de illusie wekken dat het vlak is (en dat laatste komt toch het meeste voor, volledig zuiver haaks, te lood en waterpas bouwen kan alleen op papier). Een vakman houdt hier even een lange rei onderdoor en/of houdt z’n bouwlamp tegen het plafond. Maar dat was vast niet bij de prijs inbegrepen, even snel het plafond afkorrelen met de spackspuit en door naar het volgende adres.

 • Kees Snepvangers

  Zo’n foto is lastig te interpreteren. Maar desondanks wil ik een mogelijke oorzaak opperen die m.i. ook onderzocht zou moeten worden. Ik ben dergelijke patronen tegengekomen bij fogging, een speciale vorm van vervuiling. En met name als thermoforese als depositie mechanisme een belangrijke rol speelt.

 • Theo.R

  Maarten: dan heeft het geen zin om dit als “bouwfout” te publiceren omdat je over een oorzaak oeverloos kunt gissen. Bij een mogelijk vergelijk van de situatie vooraf én achteraf is de kans groot dat er gericht commentaar kan worden gegeven. Kijkend naar de huidige foto foto is het niet uitgesloten dat de “draagbalken” zichtbaar zijn als gevolg van slagschaduw (zoals te zien bij de rookmelder en ander object tegen plafond). Zijn de “draagbalken” daarbij misschien anders afgewerkt als de rest van het plafond of loopt die bekleding er toch onder door? Enz… Meten is weten en gissen is missen!

 • @Theo.R; en wat als de redactie die foto van voor het spuiten niet aangeleverd heeft gekregen?

 • Theo.R

  Een redactie die het serieus met haar lezers/volgers voor heeft had inmiddels al de tweede foto waarom ik vraag gepubliceerd. Nemen jullie jezelf echt serieus?

 • Theo.R

  Graag ook een foto van vóór het spuiten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *