Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Drempel

Mooi natuurlijk om het hout vrij van het maaiveld te houden. Maar met de onderdorpel daar dan nog weer eens boven wordt het wel erg hoog om het schuurtje binnen te stappen. Zeker met een fiets of kinderfietsjes en dergelijke.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Drempel

  • Ronny

    Wat zijn we ook allemaal een papventjes. Echte mensen worden niet meer gemaakt. Alles moet maar “gemakkelijk” want stel je voor dat we wat moeite moeten doen om de fiets in de schuur te krijgen. Ach, ach, ach.
    Laten we alsjeblieft alles in Nederland meteen asfalteren en mooi glad afwerken. Dan kunnen we overal, zonder hobbels in en uit.

  • Henk

    @Ronny

    Kan je mij vertellen waar je werkt? Dan weet ik dat ik met dat bedrijf in ieder geval nooit zaken wil doen.

  • Als ergens geen regel voor is, wil dat niet zeggen dat het goed is. Als iemand een woning koopt en slecht ter been is maar gelukkig nog op pad kan met zijn elektrische fiets. Maar nu net dat huis gekocht heeft voor 2,5 ton en daar gratis een hindernis bij krijgt, is dat niet zoals dat hoort. Iemand die dit verzint moet structureel iets in zijn denkwijze en productie wijzigen. Al het andere zijn lapmiddelen om het maar weer goed te praten. Ik dacht dat we dankzij de crisis juist hier eens mee hadden afgerekend!

  • Leon

    @Ronny
    Helaas, ik heb her en der wel eens wat rondgevraagd maar het is het aloude recept waar de Nederlandse bouw al generaties op teert: ‘Dat doen we altijd zo’. Maar heb geen vrees, want het kan wel. De aannemer waar wij veel woningen voor tekenen maakt z’n bergingen gewoon zelf (alleen de vloer wordt bij een betonleverancier betrokken). Allemaal gestandaardiseerd en geprefabriceerd, want inderdaad: het moet goedkoop. En het kan goedkoop! Ook met een lage ‘instap’. En ook met houten delen die zich minimaal 10 cm boven vloerpeil (en dus zeker maaiveld) bevinden. Dat is nou net de lol van seriematig werken. Een ‘moeilijke, dure’ oplossing wordt vanzelf simpel en goedkoop als je er maar over nadenkt en er vervolgens genoeg van maakt/verkoopt. En als een bouwkundig aannemer dat zelf al kan, dan moet een leverancier van die dingen dat toch zeker kunnen. Zou je denken…

  • TJG

    In mijn ogen geen bouwfout, het is immers geen toegang tot een woning, waar wel eisen aan worden gesteld.

    Neeemt niet weg dat het heel simpel op te lossen is door de bestrating ter plekke avn de deur op te hogen, waardoor ook rolstoelgebruiker gemakkelijk over de drempel kunnen komen.

  • Ronny

    @Leon
    Ik kan ook genoeg andere oplossingen bedenken, maar volgens mij leven we nog steeds in een tijd dat dingen “goedkoop” moeten. Dus wordt er in de nieuwbouw meestal een standaard berging geplaatst die voldoet aan de regelgeving.
    En die rolstoelgebruiker staat wel op meer plekken buitenspel. Hiervoor zijn trouwens prima andere oplossingen te bedenken.

    Maar ik zou zeggen, ga eens praten met de makers van de “standaard” bergingen. Misschien kun jij ze wat aan het verstand brengen.

  • Leon

    @Ronny
    Dus omdat het standaard is zou het goed moeten zijn? Lijkt me de omgekeerde wereld. Zou het misschien ook zo kunnen zijn dat die standaard berging dan niet zo lekker in elkaar zit? Probleem is echter dat men vaak ‘standaard’ maar wat doet. Terwijl ‘standaard’ je verstand gebruiken er niet zo in wil slijten. Over een vak leren gesproken…

    Nu zal dit in 9 van de 10 gevallen geen probleem zijn, als we de fiets of afvalcontainer een stoeprandje op moeten tillen is er ook niets aan de hand. Alleen wel jammer dat een rolstoelgebruiker in dit geval weer buitenspel wordt gezet. Maar goed, het is niet verboden. Dus inderdaad niet per definitie fout. Ik zou het zelf in ieder geval nooit zo bedenken, laten we het daar maar op houden.

  • Ronny

    Ach, ach, ach. Weer zoiets wat geen fout is.

    De leverancier van de bergingen geeft zelf aan dat de minimale maat tussen maaiveld en onderkant plank 100mm moet zijn i.v.m. het op den duur verrotten van de planken.
    En aan een standaard berging pas je zoiets niet aan.

    Ik weet niet wie dit soort foto’s maakt en instuurt, maar leer eerst eens een vak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.