Ga naar hoofdinhoud

Dunne isolatie

Ter plaatse van de vloer is de kist gaan wijken waardoor de spouw nog maar enkele cm breed was. Dit is ‘opgelost’ door dunnere isolatie toe te passen i.p.v. het beton weg te kappen.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Dunne isolatie

 • Leon

  @ron
  Kwaliteit (willen) maken is iets dat vanuit een bedrijf en/of diens werknemers moet komen, daar hoort bewustwording en opleiding bij. ‘Geen probleem zien’ is niet per definitie hetzelfde als ‘zien dat er geen probleem is’. Vakkennis maakt dan het verschil. De isoleerder/metselaar die bij bovenstaande foto aan het werk is geweest zag ongetwijfeld ook geen probleem. Of men negeerde het wellicht bewust, dan weet ik niet wat erger is…

 • ron

  @nico.

  in kader van wet kwaliteitsborging laat je deze foto’s niet zien. Het dossier zal doorgaans weinig fouten bevatten. Wellicht leidt het wel tot een zekere bewustwording, alleen denk ik niet op het niveau werkvloer dat bereik je mijns inziens niet met de WKB.

 • Nico

  Ongeacht of de dikte wel of niet goed is. Het is eerder de bevestiging waar het aan schort. Het zit tegen de buitenmuur aan. Kans op vochtdoorslag is groot.

  Of dit soort problemen met de invoering van de kwaliteitsborging gaat voorkomen is nog maar de vraag. Zelf denk ik van niet.

 • Leon

  Droevig. De uitvoerde partij/persoon heeft overduidelijk geen idee wat’ie feitelijk aan het doen is. Er is hier wellicht nog best wat op te lossen met hoogwaardige isolatie, maar met glaswol kom je er niet. Helemaal niet als je het zo in de spouw propt. Dit belooft weinig goeds voor de rest van het bouwproject…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *