Ga naar hoofdinhoud

Elektraleidingen door de spouw

bouwfout leidingen door de spouw

Elektraleidingen door de spouw. Het is de gemakkelijkste manier om ze weg te werken. Maar of je met zulke bossen leidingen je isolatie nog goed aangesloten krijgt, met voldoende resterende dikte… Maar dat is natuurlijk niet de zorg van de elektricien.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Elektraleidingen door de spouw

 • T. Baijer

  opdrachtgever … architect … bouwdirectie … bouwbestek … AUV … bouwbesluit … bouwvergunning … bouwtoezicht … bouwoverleg … uitvoerder … scholing … interesse en belang … terugkoppeling en communicatie … producenten bouwmateriaal … bouwbeurs 4 – 8 februari … ? 😉

 • Adrie Willemsen

  Zolang architecten in het bouwkundige ontwerp geen efficiente infrastructuur in de vorm van kokers of schachten e.d. plannen zullen dit soort improvisaties blijven.
  Er zijn geen gebouwen meer met installaties,maar installaties met een gebouw.
  Pas dan het ontwerp hierop aan,ook in woningen.

 • jan

  Grootste probleem is dat er een valse spouw achter de isolatie ontstaat waar convectie optreedt waardoor de Rc waarde van de constructie kan halveren, ondanks dat de dikte van de isolatie niet veranderd.

 • Theo.R

  Het commentaar van de redactie is juist, op de slotzin na. Als het leidingwerk er (op het laatste moment?) zo in geprutst moet worden dan heeft iemand anders dan de elektricien zitten slapen. En die mag het vervolgens voor een rotprijs vanaf een laddertje op een vrijdagmiddag uitvoeren. Laten wij het in 2019 anders doen. Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *