Ga naar hoofdinhoud

Foamglas

Deze bouwfout werd aangetroffen nog net voordat de dakplaten geplaatst moesten worden. De foamglas blokken zijn eigenlijk bedoeld als koudebrugonderbreker tussen het buitenblad dat op de latei staat en het ondersteunend metselwerk op de verdiepingsvloer. Helaas zit het foamglas aan de koude kant van de latei met als gevolg dat er een koudebrug ontstaat. Het foamglas had tussen de oplegging van de latei en het ondersteunend metselwerk geplaatst moeten worden.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Foamglas

 • rb

  Welke latei? Dat 2mm dunne geval onder het foamglas? Lijkt eerder lood of zink? En waarom een verticaal verwerkte foamglas blok? Foto is wat mij betreft van te dicht bij genomen om te kunnen zien wat hier precies aan de hand is.

 • Arjan

  Terechte bouwfout. Het foamglas had 1 laag naar onder gemoeten. Voor de rest is het detail nog niet af. De geisoleerde dakplaten komen hier nog tegenaan en afhankelijk hiervan zal die muuropening dicht moeten worden gezet deels met isolatie en eventueel wat vuil metselwerk.

 • TheoR

  Kan de redactie misschien aangeven hoe de Perinsul-schuimglasisolatie verder had moeten worden aangebracht dan enkel in het bekritiseerde detail? De foto toont overigens het betere bak- en prutswerk. Maar ja, dat wordt straks aan het zicht onttrokken. Zo’n gaatje meer of minder in het binnenblad doet er ook niet toe. Ook zal Kingspan ongetwijfeld voorschrijven dat haar Kooltherm spouwisolatie zorgvuldig en zonder beschadigingen moet worden verwerkt!

 • Jan

  Ik snap de hele foto niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *