Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Folie

Folie over een gevelplaatje. Het lijkt zo wel oké. Tot het loslaat. Maar ach, een nieuwe folie is weer zo geplakt. Als iemand zich er al druk over maakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Folie

 • 100% GEEN FOLIE.
  Zoals eerder genoemd hier boven een slecht
  volkern product.

 • TheoR

  In deze rubriek passeren vaker uitgesproken voorbeelden van “fout” materiaalgebruik. M.a.w. materialen die “functioneel ongeschikt” zijn voor situatie waarin zij worden toegepast. Bedenker en/of verwerker zijn daar in principe voor aansprakelijk. Daarbij is in reguliere contractuele situaties de verwerker nog eens extra aansprakelijk omdat die een zgn. waarschuwingsplicht jegens de opdrachtgever heeft. In de vakliteratuur komen de slechte voorbeelden vaak aan bod. Gewoon een kwestie van bijblijven en gezond nadenken en dan wordt veel ellende voorkomen. Bij de les blijven dus!!

 • Leon

  Zo op het oog gaan er wel wat meer dingen mis, gezien de vlekken en krassen. Nu is mechanische beschadiging in de basis natuurlijk niet direct een bouwfout, maar het geeft wel aan dat je voorzichtig moet zijn met toepassing van plaatmateriaal in de gevel. Het lijkt misschien kortzichtig, maar wat dat betreft gaat er toch niets boven het ‘ouderwetse’ schoon metselwerk.

 • TheoR

  Dit lijken mij eerder de “beroemde” PRODEMA-platen, bij de kenners ook bekend onder de naam PROBLEMA-platen. (Jaren ’90) Eindeloos veel schadegevallen. Een Spaans product op basis van een zgn. volkernplaat met een toplaag van echt houtfineer en geseald met een blanke melaminelaag. Het hout waterde op de zaagkant steevast in en verkleurde bovendien, terwijl de melaminelaag los liet. De foto geeft dat ook aan. Leuk voor binnen, waardeloos voor buiten. De fabrikant en leverancier wisten zich aan veel schadeclaims te onttrekken. Zeer ten onrechte werden aannemers vaak opgezadeld met de kosten voor herstel/vervanging!! Zelfs architecten bleven het toepassen toen er al voldoende bekend was over de gebreken. Met recht PROBLEMA. Nooit meer doen!!!

 • Daniel smit

  Dit zijn abet platen.. en is geen folie..
  Oorzaak komt doordat platen zijn gezaagd en de randen niet geseald zijn..
  Zijn Door heel Nederland geplaatst en bij elke filiaal komt dit wel voor waar ze buiten gemonteerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.