De windveer is nodig om de dakbedekking onder de pannen tegen regen en sneeuw te beschermen. Hier is geen serieuze timmerman bezig geweest, en dit is zeker geen fraaie oplossing.
Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in
Nou ik vind dat de timmerman hier wel degelijk een rol inspeelt.
Ook al klopt het ontwerp niet, als je liefde voor het vak hebt, de kennis en de kunde dan maak je hier iets van.Dit is gewoon knoeiwerk.
Hier kun je kort over zijn: dit is een typisch geval van broddelwerk, wie er dan ook voor verantwoordelijk is. Onacceptabel!
Hier is helemaal geen Architect bij aan te pas geweest, maat B de H.
Het ontwerp met de aansluiting overstek goot en dak, met de mastgoot om de hoek en de eindpan naast de goot i.p.v. in de goot lijkt nergens op, en ik kan nog wel even doorgaan.
De tekentafel is er helemaal niet aan te pas geweest,laat staan een 3D comp. prog, want dan had je het meteen gezien.
Feit is dat deze bouwfout op de tekentafel is geboren. Dakoverstekken moeten overhoeks ‘op elkaar passen’. En of die details nu door een architect, tekenbureau, beunhaas, aannemer of zelfs kapleverancier zijn bedacht doet niet ter zake (in de huidige markt verschilt het sterk per project wie dit soort zaken voor z’n rekening neemt). De uitvoerend timmerman kun je hier denk ik weinig kwalijk nemen, op het moment dat hij z’m gereedschapskist pakte was het kwaad feitelijk al geschied. Jammer.
Hier heeft eenieder gefaald.
Ontwerper met bedenken van een niet alledaagse aansluiting en dan niet of niet goed uit detailleren.
Uitvoerende partij met het niet snappen en durfen te vragen of gewoon denken zoiets kan wel. Maar dan ook nog eens slecht uitvoeren regen kan er mooi achter komen.
En opdrachtgever als hij dit accepteerd.
Ik bedoel DAKGOTEN
Heb mijn twijfels over het ontwerp. De foto geeft hier maar beperkt inzicht in maar de snijvlakken van de daken en ontmoetingen van de natspoten geeft te denken. En ja als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt inclusief opdrachtgever, wordt dit besproken en komt men tot een technisch verantwoorde en bevredigende oplossing. Niet eerst wegkijken en dan veroordelen.
Laten we stoppen met wegkijken van de realiteit. De architect en daarmee zijn inbreng, bevoegdheid en verantwoording is al vele jaren geleden “uitbezuinigd”. Hij kan en mag niet de verantwoording meer worden aangepraat voor dit soort prutserij. Laten de projectontwikkelaar, de waarborgorganisatie, de aannemer, de projectleider, de uitvoerder en natuurlijk ook de “timmerman” eens hand in eigen boezem steken. Verwijderen en gewoon een nette aansluiting maken, zo moeilijk is het uiteindelijk niet. Dat een groot aantal laag gekwalificeerde en vooral heel laag betaalde uitvoerenden geen oplossing weten mag ze nog niet eens kwalijk worden genomen. Het betreft hier echter een gegarandeerde en gewaarborgde woning. Dat dit binnen een bouwteam waar wel de kennis aanwezig mag worden geacht de revue passeert zonder dat ook maar iemand aangeeft dat dit niet kan stemt tot nadenken.
natuurlijk had de timmerman dit moeten oplossen .Maar ja, een 3 D aansluiting van planken is niet iedere timmerman gegeven dit naar behoren op te lossen .Liever kiezen voor een makkelijkere oplossing
De timmerman had het anders kunnen doen, dat zeker. Maar heeft de architect wel over deze aansluiting goed nagedacht?
De timmerman niet de schuld geven.
De ontwerper is de veroorzaker van dit probleem.