Ga naar hoofdinhoud

Funderingsbalk

Hier is een funderingsbalk van een stal te zien. De dekking is niet overal even voldoende. Omdat er geen folie aan de randen zit zal het betonvocht de zandlaag intrekken. De stekken ontbreken ook nog eens!

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Funderingsbalk

 • paul

  Zowel vloerwapening als balkwapening als aansluiting vloer op balk lijkt onjuist en afkeurwaardig. Dat de stekken ontbreken is positief, want die hadden vast niet goed gezeten en nu kun je ze mogelijk nog inboren als de belastingen niet te groot zijn.

 • p. kuperus

  Wat ook opvalt is dat de haarspelden die rond de vloerrand horen te zitten compleet ontbreken. De beugels in de balk moeten ook tot het boven net doorlopen. Bij voorkeur combineren met de haarspelden. Ook ontbreekt randwapening bij de vloerrand. Wat ook opvalt is dat het boven net de bekisting raakt. Dat wordt betonrot! My two cents.

 • van Koll

  Als er een standaard wapening is gebruikt, dan is de bekisting te smal gemaakt.
  Het lijkt ook of de bekisting later is verhoogd. Of niet?
  Er lijken aan de ene kant wel afstandhouders te zitten (onderkant op de foto) en aan de bovenkant lijkt er links een afstandhouder aan de beugel te hangen.
  Maar ja. Geen betondekking op het wapeningsstaal is niet akkoord. Nieuwe bekisting of nieuw staal. Wat is de snelste of goedkoopste oplossing? Wat zegt de constructeur er van?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *