Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Geïsoleerd

Er schijnen kampioenschappen isoleren te zijn. Degene die hier aan het werk is geweest, doet er goed aan zich daar niet te vertonen. Gelukkig is er PUR om alle naden nog een beetje dicht te maken. Waardoor de invloed van de valse spouw tussen binnenspouwblad en isolatiemateriaal wellicht nog meevalt. Maar je zou het beter gewoon goed kunnen doen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

14 reacties op “Geïsoleerd

 • HornbachHenkie

  Is het te ruim, doen we het met schuim…

 • pkuperus

  Ik denk dat we zo op deze manier veel bouwkundig slecht gebouwde gebouwen krijgen de komende jaren. Het lijkt steeds meer op consumenten electronica, gemaakt voor een korte levensduur en als ‘ie kapot is kopen ze wel een nieuwe. Slopers zullen het nog druk krijgen vrees ik…..

 • pi

  Typisch voorbeeld van ……, zoek n slachtoffer.
  Goedkope “handjes” zonder inzicht, instructie was waarschijnlijk: daar ligt de isolatie, daar moet het tegenaan, en gisteren moet het klaarzijn….zonder enig idee waar hij mee bezig is, zonder voorbereiding, zonder gereedschap en zonder steiger, zonder hart voor het werk, zonder instructies, zonder begeleiding, Zoek het maar uit. Typisch voorbeeld van werken in de huidige bouw, boven worden de zakken gevuld en in de uitvoering moet het voor half-geld en minder, we zijn nog ver van huis….
  Terwijl kwaliteit voooooorop zou moeten staan. Winst voor alle betrokkenen, materiaal wordt niet verspild, resultaat in kwaliteit en arbeidsvreugde etc etc.

 • eddy de ruyter

  Ik schrik echt niet van deze knullige uitvoering van isolatie aanbrengen en het is ook zeker geen uitzondering. In de bouw wemelt het in z’n algemeen van de valse spouwen, door speciebaarden en elektraleidingen achter de isolatie. Ook worden de spouwankers te hoog aangebracht waardoor het onderste deel van de isolatieplaat los van de gevel hangt. Als bij koude de plint los van de muur komt dan weet je al hoe laat het is. Ik ben een voorstander om de eerste rij spouwankers op peilhoogte aan te brengen, zodat de isolatieplaat tegen de beganegrondvloer en opgaand metselwerk wordt aangetrokken.
  Het verder aanbrengen van de isolatieplaten dient begeleid te worden op de bouw door een goede uitvoerder. Wij schrijven in ons bestek voor dat ieder gebouw na de oplevering met een warmtecamera gecontroleerd wordt op thermische- en luchtlekken. Met dit rapport kan de aannemer verantwoordelijk gesteld worden. Maar dat behoeft niet zover te komen als er tijdens de uitvoering van een nieuwbouw toezicht of begeleiding is en we elkaar ondersteunen hoe e.e.a. uitgevoerd moet worden.

 • Menno

  Dit is zeker geen aannemer, bestaat niet zou je denken. Zelf gemaakt trappetje, geen isolatie met sponning, duikt ineens stukje folie op (alleen daar), niet geisoleerd tpv lateien en het kalkzandsteen lijmwerk is ook om te janken. De steiger is al weg, rozetten waren op enz enz.
  Bouwfout? Onwetenheid past hier beter.

 • pkuperus

  Inderdaad, dit lijkt wel een zelfbouwer. Het kalkzandsteenwerk ziet er ook niet fraai uit. Hoewel ik dat bij grootte gerenommeerde bouwers hier en daar ook wel eens tekortkoming zie (uitbesteed aan een afbouwbdrijf!). Je zou dit huis later maar kopen… Dan koop je iets met veel verborgen gebreken die lastig te herstellen zijn. Een warmtescan zou zo gek nog niet zijn bij aankoop. Wat ik erg stom vind is dat de aanbrenger blijkbaar geen benul heeft van de valse spouw achter de isolatieplaten. Bij dit soort harde platen moeten speciebaarden zorgvuldig verwijderd worden. Om dit te voorkomen is misschien meer controle nodig.

 • Siepie

  Als ik de uitvoerings methode bekijk, geen steiger toch al redelijk hoog geisoleerd hebben we hier met een zelf bouwer te maken. Je zult later deze woning kopen 🙁 moet je toch niet aan denken

 • Jaap van den Bosch

  @ R.Reijnders
  Ik weet nog in de betere tijd, dat men hier speciaal isoleerders voor had, een bedrijf die het apart kwam doen, maar nu de financieele rek eruit is, moet veelal het metselbedrijf het er even (gratis) bij doen, want wordt er gesteld, het is toch simpel, die plaat tegen de binnenspouw, en er een ankertje doorheen prikken, kind kan de was doen, stelt niks voor, wn zo geschiedde het dan, dus tja, wat verwacht je?, en dat spouwanker, dat buigen ze wel naar de dichtsbijzijnde lintvoeg toe.

 • Edwin

  @ R.Reijnders ik denk dat de ankers er met een jachtgeweer vanuit de schaftkeet erin geschoten zijn. Inderdaad het geheel ziet er niet uit. 6 ankers per m2 ??? huh is dah? nooit van gehoord. Typisch geval lijkt dit wel geen enkele hinder door kennis.

  Maar ja dit zal de toekomst worden als opdrachtgevers alleen naar de prijs kijken en niet naar de kwaliteit van een aannnemer. Elke beetje fatsoenlijke Aannemer die een uitvoerder op zon klusje zet (al is het maar voor een paar uur) had deze prutser na een uur al van het terrein getrapt. Maar dit is schijnbaar wel wat we graag willen dus ik denk dat we het nog vaker gaan zien helaas.

 • S. vd Horst

  Is dit geen foto uit ‘Help mijn man is klusser’?

 • Sasgips

  PUR heeft een totaal andere isolatie waarde,

  Vooral de hoek aansluiting

 • De spouwankers zijn lukraak geplaatst, lagenmaten zijn hier absoluut niet uitgeteld, vanalles hebben we ontwikkeld om dit netjes en goed te doen, hoeveel toolboxen moet ik nog geven en steeds blijft men roepen: “als de bouw gesloten is dan zie je er niks meer van”.

 • pkuperus

  Ohh.. wat erbarmerlijk slecht. Gelukkig kan het nog overnieuw gedaan worden.

 • seb

  ach ja: “as ge ut nie meer wit, PUR of kit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.