Ga naar hoofdinhoud

Gemêleerd metselwerk

Bouwfout metselwerk

De gemêleerde baksteensortering van deze gevel is niet overal in dezelfde verhouding verwerkt. Het resultaat is een ongelijkmatig gevelbeeld.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Gemêleerd metselwerk

 • ron

  Volgens mij zal het eerder zijn dat de steenfabriek in de fou is gegaan: verkeerde mix geleverd. Om nu de metselaar daar de schuld van te geven? kennelijk zijn de sortering onder anders geweest dan boven. Ondanks disclaimer van de steenfabriek dat de stenen van de diverse pallets gemixed moeten worden dan is dat een mooie theoretische benadering. In de praktijk zal dat weinig tot niet gebeuren (tenzij de opdrachtgever de portemonee trekt) . al dan niet doordat dit een extra handeling vereist die ook niet als gelijk arbovriendelijk kan worden beschouwd. Stel dat men onder de stenen van de pallets onderling had gemixed had het beeld niet veel anders geweest .
  De metselaar vermetselt de stenen slagsgewijs en heeft niet zoals wij het overzicht nu het steiger weg is. Het verschil in sortering viel zeker in het begin niet op te merken.

 • Albert

  Niet dat ik het mooi vind, maar wel eens overwogen dat dit zo bedacht is door de ontwerper? Oplossing is gevel schilderen.

 • Dirk

  Tja, wat mij betreft wel een bouwfout, ook al is het enkel esthetisch. Bij de metselaar en de opperman moeten er een paar lampjes gaan branden als je die pallets met verschillende stenen ziet staan.

  En zoals Gert zegt: communicatie – maar is juist (het gebrek aan) communicatie niet een van de hoofdredenen waardoor verreweg de meeste bouwfouten kunnen ontstaan?

 • Nico

  Ik vind dit zeker een bouwfout. Als je weet dat je dergelijk metselwerk gaat toepassen dan dien je als metselaar hierop toe te zien dat je het correct uitvoert.

 • Gert

  Dit is geen echte bouwfout en wel een manco aan communicatie en coordinatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *