Ga naar hoofdinhoud

Geperforeerde baksteen

Bouwfout: geperforeerde baksteen.

Door het sprongetje in het gevelmetselwerk worden de perforaties van de rode steen bij de latei zichtbaar. Een ander type baksteen had dit kunnen voorkomen.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Geperforeerde baksteen

  • LvH

    De oplegging van de latei lijkt ook weggekit in plaats van weggevoegd. Daar zie ik een witte streep. Dilataties boven een latei genieten ook niet de voorkeur, maar misschien ligt er metselwerkwapening in.

  • Theo.R

    De spiegeling van het tegenoverliggende (identieke?) gebouw geeft een idee van de uitvoering van “het rode vlak”: zag leuk uit op de ontwerptekening. De ontwerper zou er goed aan doen een cursus detailleren en materiaalkennis te volgen. Wat een amateurisme!

  • S. Reinarz

    Niet een eventuele bouwfout is hier aan de orde, maar eerder een correcte uitvoering van een krom ontwerp van de bedenker hiervan. Het geheel lijkt toch strak uitgevoerd te zijn, maar de arbitraire plaatskeuze van de sprong boven dit raam, een dergelijken sprong uberhaubt op een standaard stalen latei, de afwijkende raamverdeling eronder……Kortom, een zooitje, samengesteld uit op zich goede materialen (niet mijn smaak, overigens!) die een bouwvakker niet zelf bedenkt. Zou er van een dergelijk “gedrocht” niet ook een groter, frontaal groter beeld moeten worden bijgevoegd, waardoor de beoordeling wat realistischer / eerlijker wordt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *