Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Gevaarlijke situatie

Tijdens de verbouw van een pand in een drukke winkelstraat is een betonblok dat als voet dient voor een lamp aan een sjorband geknoopt. Wanneer de sjorband breekt of scheurt op de stalen balk zijn de gevolgen niet te overzien. Levensgevaarlijk!
Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Gevaarlijke situatie

 • Arend

  Eens, ik het eea aangepast en de gewraakte ‘constructiefout’ verwijderd.

 • rb

  @arend… Wikipedia kun je zelf aanpassen dus niet per definitie juist. De eerste fout staat ook al in de eerste zin: “Een bouwfout, ook wel constructiefout genoemd”. Een bouwfout hoeft helemaal geen constructie fout te zijn. Een constructie fout levert namelijk gevaar op, een bouwfout niet persé. Waar bijvoorbeeld het op de kop plaatsen van een deurkozijn wel een bouwfout is, is het geen constructiefout.

 • Arend

  Een bouwfout is vanzelfsprekend iets anders dan een fout zoals die hier in zijn algemeenheid wordt omschreven, voor een juiste definitie zie Wikipedia:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Bouwfout

 • Teunis

  Eens met anoniem: een fout is(zn):abuis, afwijking, defect, erratum, euvel, feil, flater, gebrek, gebrekkigheid, imperfectie, karakterfout, kemel, lapsus, mankement, ongerechtigheid, onjuistheid, onvolkomenheid, onvolmaaktheid, schuiver, tekortkoming, vergissing, weeffoutfout (zn):afdwaling, blunder, dwaling, misgreep, misslag, misstap, zonde, zwakheidfout (zn):overtredingfout (zn):schuldfout (bn):abuis, foutief, incorrect, mis, mislukt, onjuist, onwaar, verkeerdfout (bn):collaborerend. Dus m.i. alles wat fout is in de bouw, door wie dan ook (we hebben het toch over de totale keten die kwaliteit moet maken, een ontwerper maakt ook onderdeel uit van de bouw)kan, gelet op de begripsomschrijving, in Bouwwereld als bouwfout! Dus stoppen met zeggen dat ze moeten stoppen met dit soort plaatjes! Dan kijk je toch gewoon niet.

 • char

  Dit is geen echte bouwfout. Men ziet aan het achterschot dat er gewerkt wordt.
  De steen mag je aannemen dat die vastgeklemd zit waarop een meet -of gereedschapskoffer, die voorzichtigheids halve nog vast geschort is.
  Beter zo iets in vervolg niet vermelden.
  6-10-16 char.

 • Anoniem

  Willen jullie alstublieft stoppen met zeiken over de term “bouwfout”? In deze rubriek worden kennelijk foto’s van zoel bouwfouten als van misstanden e.d. geplaatst. Dat maakt deze rubriek alleen maar meer divers en daar is niets mis mee. De term “bouwfout” staat hier dus voor “fouten en misstanden op bouwlocaties en bestaande gebouwen”. Harstikke interessant!

 • Toezichthouder

  Ja en wat is de ‘BOuwfout”?

 • D

  Als t riempke enenmale zwicht, hoedt u dan voor t steenke int gezicht…
  (oud hollands spreekwoord)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.