Ga naar hoofdinhoud
Gevels volgens Hendriks

Hoog voorhoofd met vogelnesten

In Osdorp staat sinds 2011, midden in het groen, het jeugd- en buurtcentrum De Hood, ontworpen door Atelier Kempe Thill. Het gebouw valt op door het verschil tussen de boven- en de onderverdieping. Het raamloze bovendeel wordt ook aan de buitenkant bewoond.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Eén reactie op “Hoog voorhoofd met vogelnesten

  • Theo.R

    Het concept dat ten grondslag ligt aan het ontwerp is boeiend. Dit had een iconisch bouwwerk kunnen zijn ware het niet dat bij de bij uitvoering en detaillering van de gesloten doos de plank volledig is misgeslagen. Uiteraard weer van belastinggeld en uit die schijnbaar onuitputtelijke bak dus ook weer de renovatie. De architect had de eer aan zichzelf moeten houden en uit het project stappen. Een gevelafdekking met overstekje kon er kennelijk ook niet van af. Aestethisch? Dat had best wat ellende voorkomen. De overslagen in het schilderwerk of wat dat zijn mag geven onbedoeld een grafisch effect. Het huiswerk van de kauwtjes is schattig. Gun die diertjes ook wat, we hebben ze al genoeg afgepakt! De natuur rekent genadeloos af met de onzin die door mensen wordt uitgevreten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.