Ga naar hoofdinhoud
Gevels volgens Hendriks

Ongewild vies straatbeeld

In 2001 werd in Almere het project Gewild Wonen gerealiseerd, een tamme variant van Het Wilde Wonen, ooit bedacht door Carel Weeber. Een van de plannen is ontworpen door Claus en Kaan: 40 woningen aan de Antillenweg in de Eilandenwijk. Ze zijn knap vies geworden.  

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

5 reacties op “Ongewild vies straatbeeld

  • barry

    Wat een onzin. Wij wonen al jaren (2e bewoners van dit huis) met veel plezier in een van deze huizen. De gevel is met een simpele hogedrukspuit als nieuw te spuiten. Dat doen we eens per 2 jaar. Verder is dit beton natuurlijk onverwoestbaar. Er is natuurlijk altijd wel een bewoner te vinden die niets aam onderhoud doet zoals op de foto. Verder liggen al deze huizen aan het water dat vol ligt meg boten (open vaarwater is nu bereikbaar), wordt er gezwommen en gevist en hebben we een huis van 180 m2 met een living van 60m2 voor nog geen 2,5 ton. Wij zijn er in ieder geval erg blij mee.

  • TP

    Meneer Hendriks moet maar eens stoppen met zeuren. Wat een geklaag. De analyse zou moeten luiden: in Almere staan zoveel woningen “onder water”, dat zelfs bewoners van experimentele woningen blijkbaar geen geld hebben voor onderhoud. Als Professor Nico eens wat verder Almere in zou rijden, zou hij constateren dat ook de door hem zo geliefde, keurig gemetselde rijtjeswoningen er grotendeels belabberd bij staan… Zielig genoeg!

  • Experimenten verwarren met 10 jaar oude beheeruitkomsten? De opdracht voor de bouwexpo was om met vernieuwende, experimentele oplossingen te komen voor consumentgericht bouwen. Natuurlijk is daar veel over te doen geweest, dat is ook het leuke van experimenteren. Wai ik jammer vind is dat met dit artikel het thema “gewild wonen” wellicht onbedoeld, bezoedeld wordt door een voorbeeld te nemen van 1 van de projecten die er nu slecht bijstaat. Met erg veel trots heb ik destijds namens de WVA de koningin ontvangen in de WVA vakwerkwoningen aan de Tahitistraat. Want de WVA (nu Ymere)werd uitgeroepen tot beste organisatie als het gaat om betrekken van bewoners bij de ontwikkeling en mogelijkheden in keuze van de woning. Want deze 24 woningen realiseerde de WVA samen met de toekomstige bewoners, architect en aannemer onder het motto “Gewild Wonen”. Een unieke opzet in de ontwikkeling van de nieuwbouw. We werden geprezen dat de onderwerpen van de prijsvraag op alle fronten goed waren vertelld en uitgevoerd:
    • Consument- en klantgerichtheid
    • Woningdifferentiatie (type, doelgroep, koop/huur)
    • Gedifferentieerd prijsnivo
    Thema’s die niet van de gevels af te lezen zijn. En nog steeds niet, want die zien er allemaal nog steeds prachtig uit, zie streetview op google maps. Wat mij betreft kan de WVA, lees Ymere nog steeds trots zijn op hoe dit experiment destijds door hen is opgepakt.

  • Piet

    Het vies uitziende beton is volgens mij eenvoudig schoon te spuiten en vervolgens te behandelen met een verf die vervuiling weert(schimmelwerend o.i.d.).

    Vanaf nieuwbouw zijn Rabatdelen in de vorm van een schuurtje niet mooi, dus dat kan nu niet ineens een verassing zijn. Rabatdelen is goedkoper dan stenen en dat was vast de reden en niet dat bewoners stenen niet mooi vinden en Rabatdelen wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.