Ga naar hoofdinhoud
Gevels volgens Hendriks

Van Gogh Museum: geen werk om in te lijsten

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

3 reacties op “Van Gogh Museum: geen werk om in te lijsten

 • Victor Vogel

  Het is duidelijk dat hier vandalisme de oorzaak van is. Het is godsgeklaagd maar cultuurbarbarisme kennen we na Afganistan toch vooral in eigen land.

 • koen mulder

  Hoewel theoretisch goed onderbouwd, is de veronderstelling in dat geval onjuist. Alle beschadegingen zitten precies op de hoogte waar een beetje lomp rondspringende hooligan er nog net bij kan. Het zal nog flink wat inspanning gevergd ebben. Zoals de heer F.Weijde in zijn boek Metselen (1947) opmerkte: In geen geval zouden wij ze willen maken op plaatsen, die door de jeugd kunnen worden bereikt, omdat de verwoestingen, aangericht bij dergelijke ‘versieringen’ zeer groot zijn.
  Breekbare japanse cultuur (van gogh is tenslotte min of meer japans) en hollandse feestjes gaan misschien niet zo goed samen.

 • Mario van Leeuwen

  Ik heb een jaar gelden bij BoWoTo telefonisch melding gedaan van de mogelijk gevaarlijke situatie rondom dit complex en geadviseerd een hek rondom te plaatsen. “Deze problematiek was bekend en te wijten aan het gedrag van de Ajax supporters tijdens het kampioensfeest in voorjaar 2011”, aldus de betreffende ambtenaar.
  Kennelijk is de noodzaak tot handhaven hier niet dringend genoeg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.